Carrefour'da mevcut durum değişecek

Gıda perakendede büyümeyi hedeflediklerini belirten Zafer Kurtul, "Zaman içinde organik, inorganik büyüme fırsatlarını değerlendirmek isteriz" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Holdingin Yıllık Paylaşım Toplantısında soruları yanıtlayan Sabancı Holding Üst Yöneticisi (CEO) Zafer Kurtul, "Carrefour'daki hisselerinizi tamamen satıp çıkmanız mı söz konusu olacak?" sorusuna ise "Carrefour'daki mevcut durumu sürdürmek istemiyoruz. Bu mevcut durumu değiştirmek istiyoruz. Bu tabii, Carrefour ile bir görüşme sürecimiz söz konusu olacak. Ama bu sonunda nasıl bir şekle döner, onu zaman içinde göreceğiz. Tabii ki biz gıda perakendede büyümeyi hedefliyoruz. Dolayısıyla burada da zaman içinde organik, inorganik büyüme fırsatlarını değerlendirmek isteriz" cevabını verdi.

Avivasa, Enerjisa ve Diasa, 2015'e kadar halka arz edilecek

Grubun çimento sektöründe katma değer ve sinerji yaratacak, kendilerini bölgesel lider hedefine taşıyacak yurt içi ve yurt dışı satın alma alternatiflerini değerlendirdiğini belirten Kurtul, 5 yıllık dönem için Sabancı Çimento Grubu olarak 200 milyon dolarlık yatırım hedeflerinin bulunduğunu, geçen yıl 72 milyon dolar tutarında yatırım gerçekleştirdiklerini kaydetti.

Kurtul, grubun şu anda halka açık 12 şirketi bulunduğunu anımsatarak, halka açık şirket sayısını artırmak istediklerini, 2012 yılında Teknosa'nın, 2013 yılında Avivasa'nın, 2014 yılında Enerjisa'nın ve 2015 yılında da Diasa'nın halka arzını gerçekleştireceklerini bildirdi.

Enerji ihaleleri

Bir gazetecinin, "Enerjisa'nın ortağı Verbund'un yatırım yapmak istememesi nedeniyle Ayedaş'ı almaktan vazgeçtiğini biliyoruz. Sizin de 'başka bir dağıtım bölgesini almak istiyoruz' diye açıklamalarınız vardı. Bu kapsamda stratejiniz değişti mi, hala bir dağıtım bölgesini almak istiyor musunuz?" sorusuna kurtul, "Enerji dağıtımında yine bir ihale süreci olursa o zamanın şartlarına göre biz yine ortağımızla bu konuyu değerlendireceğiz" dedi.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir