Çarşı Davası'nda sürpriz gelişme

Çarşı Davası'nda savcı, 'hükümeti devirmeye teşebbüs'le suçlanan 35 sanığın beraatini istedi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Gezi Parkı olaylarına ilişkin davada mütalaasını açıklayan İstanbul Cumhuriyet Savcısı, Beşiktaş taraftar grubu Çarşı'nın mensuplarının da aralarında bulunduğu 35 sanığın ''cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti'ni ortadan kaldırmaya veya görevlerini yapmasını kısmen veya tamamen engellemeye teşebbüs" suçundan beraatlerini talep etti.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada, İstanbul Cumhuriyet Savcısı Abdullah Mirza Coşkun, 35 sanık ile ilgili mütalaasını mahkemeye sundu.

Tüm sanıklar hakkında "Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti'ni ortadan kaldırmaya veya görevlerini yapmasını kısmen veya tamamen engellemeye teşebbüs" suçundan dava açıldığı belirtilen mütalaada, sanıkların Taksim Gezi Parkı Projesi'ne karşı düzenlenen gösterilere katıldığı, İstanbul'daki Başbakanlık Ofisi'ni işgal etmek isteyerek sürdürdükleri eylemlerle Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti'ni ortadan kaldırmaya veya görevlerini yapmaz hale getirmeye çalıştıklarının iddia edildiği belirtildi.

Mütalaada, "Sanıkların atılı suçu uygun vasıtalarla işleyerek amaca ulaşmaya yetecek plan ve organizasyon dahilinde görev paylaşımlı, hiyerarşik yapıda bir eylem şeması ve birbirleriyle önceden tasarlanan şekilde hareket ettiklerine dair suçun maddi ve sanıkların kastlarının bu suça yöneldiğine dair de manevi unsurları oluşturmaya yeterli kesin ve somut olgular bulunmadığından" beraatlerine karar verilmesi istendi.