Çatıcılara göre sebep 'ihmal'

ÇATIDER, Haydarpaşa Garı'nda çıkan yangının yetersiz tedbir nedeniyle çıktığını ileri sürdü.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Çatı Sanayici ve İş Adamları Derneği (ÇATIDER), Haydarpaşa Garı'nın çatısında çıkan yangının ihmal ve bilgisizlikten kaynaklandığını belirtti.

ÇATIDER'in olaya ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, çatı işlerinin sadece bir konuda yetkin firmalarca ve ustalarca değil çatının tamamına hakim çatı firmaları tarafından yapılması gerektiği ifade edildi. Dernek, Haydarpaşa Garı'nın çatısında çıkan yangının ihmal ve bilgisizlikten kaynaklandığını belirtti.

Dernek, çatılarda yapılacak tadilat, yenileme veya tamiratların öncelikle çatı sektörü içinde olan uzman bir firmanın sorumluluğunda olması gerektiğini ve doğru ekipman, doğru planlama, iş güvenliği tedbirleri ile can ve mal kayıplarının önlenmesinin her zaman mümkün olacağını açıkladı.

Yapılan yazılı açıklamada, tarihi ve eski binalarda uygulamanın yapılacağı yerin önceden görülmesi gerektiğini ve görülecek tehlikelere karşı tedbirler alınması gerektiği belirtildi.

Tamirat veya tadilat işlerinde çatının detaylarına ve standartlara uygun malzeme seçilmesi gerektiğini vurgulayan ÇATIDER, uygulamanın her safhasında denetlemelerin faydalı olacağını belirtti.

Dernek, bu tip olayların meydana gelmemesi için önceden alınacak önlemler yönünde her türlü eğitim, yardım ve katkı verdiğini açıkladı.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir