Çavuşoğlu: Hakan Atilla için temyiz sürecinden vazgeçilmesi gerekiyor

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, "Hakan Atilla cezasını Türkiye'ye çekmek istemişti, şu anda temyiz süreci var, bundan vazgeçilmesi gerekiyor, bu konuda hukuki bir süreç olabilir" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Halkbank'ın İran yaptırımlarını ihlal etmediği sonucuna varıldığını, bu konunun kapatılması için ABD'li yetkililerle görüştüğünü söyledi.

CNN Türk yayınında konuşan Çavuşoğlu, "Halkbank'a açılan dava FETÖ motifli bir dava; ABD Hazine'si (OFAC) de soruşturma başlatmıştı, banka her türlü bilgiyi verdi. Bağımsız kuruluşlarca yapılan incelemelerde Halkbank'ın İran yaptırımlarını ihlal etmediği sonucuna varıldı. Bu konunun kapatılması konusunda atılması gereken adımları ve Atilla'nın cezasını Türkiye'de çekmesi için ABD'li yetkililerle görüştüm. Hakan Atilla cezasını Türkiye'ye çekmek istemişti, şu anda temyiz süreci var, bundan vazgeçilmesi gerekiyor, bu konuda hukuki bir süreç olabilir" ifadelerini kullandı.

ABD'de devam eden FETÖ soruşturmasına da değinen bakan, "FBI'ın ABD'de FETÖ konusundaki soruşturması ciddi görünüyor, umarım devam eder, engellenmez" dedi.