Çavuşoğlu Katar'a gidiyor

Resmi temaslarda bulunmak üzere bugün Katar'a gidecek olan Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu'nun Suudi Arabistan'ı da ziyaret etmesi gündemde.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, bugün bazı Körfez ülkelerinin diplomatik ilişkilerini kestiği ve yaptırımlar uygulama kararı verdiği Katar'a gidiyor.

Burundi dışişleri bakanı ile dün gece basın toplantısı düzenleyen Çavuşoğlu, Katar krizini değerlendirirken bugün bu ülkeye gideceğini, "hatta mümkün olursa Suudi Arabistan'ı da ziyaret edeceğini" söyledi.

Dışişleri Bakanlığı'ndan ziyarete ilişkin yapılan yazılı açıklamada Çavuşoğlu'nun ziyareti sırasında Katar Dışişleri Bakanı Şeyh Muhammed bin Abdurrahman bin Casim El Sani ve Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamed El Sani ile görüşeceği belirtildi.

Suudi Arabistan, Bahreyn, Birleşik Arap Emirlikleri ve Mısır'ın da aralarında bulunduğu Körfez ülkeleri geçen hafta Katar ile diplomatik ilişkilerini keserek bu ülkeye yönelik yaptırımlar açıklamıştı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan krizin çözümü için telefon diplomasisi başlatmış, Katar'a yönelik yaptırımları doğru bulmadıklarını ve krizin Ramazan Bayramından önce çözülmesi gerektiğini ifade etmişti.

Erdoğan dün AK Parti'nin TBMM'deki grup toplantısında yaptığı konuşmada Katar konusunda ciddi bir yanlışın içine düşüldüğünü, bir ülkenin halkını her alanda tecrit etmenin "insani ve İslami olmadığını" belirterek; Suudi Arabistan kralının bu meseleyi çözmesi gerektiğini belirtmişti.