Çavuşoğlu: Münbiç ve Fırat'ın doğusu için mutabık kaldık

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Alman basınına yaptığı açıklamada, Çavuşoğlu, "ABD ile Münbiç ve Fırat'ın doğusu için mutabık kaldık. 19 Mart'ta ABD Dışişleri Bakanı ile görüşeceğim." dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Alman basınına yaptığı açıklamada, ABD'li mevkidaşı ile 19 Mart'ta görüşeceğini açıkladı. Çavuşoğlu, "ABD ile Münbiç ve Fırat'ın doğusu için mutabık kaldık. 19 Mart'ta ABD Dışişleri Bakanı ile görüşeceğim" ifadelerini kullandı.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun Zeit Online'da yayımlanan mülakatına dair, bakanlığın resmi internet sitesinden bir açıklama yapıldı.

Yapılan duyuruda, "Zeit Online'da yayınlanan Almanca mülakatın resmi olmayan Türkçe tercümesidir" başlığı ile röportajın soru-cevap bölümleri yayınlandı. Mevlüt Çavuşoğlu'nun "Münbiç tarafından da saldırıya uğradık. Fakat bu saldırı sona erdi. Şimdi Amerikalılar'la, Münbiç ve Fırat’ın doğusundaki kentlerin istikrara kavuşturulması yönünde mutabık kaldık." açıklaması dikkat çekti. Ayrıca, "Türkiye’ye, 20 yıl öncesinde olduğu gibi muamele yapılamaz" görüşünün yanı sıra, Çavuşoğlu'nun, Deniz Yücel vakasının tali bir konu olduğu görüşü vurgulandı.  

Bu konularda ilginizi çekebilir