Çavuşoğlu, Rus ve İranlı mevkidaşlarıyla görüşecek

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov ve İran Dışişleri Bakanı Zarif ile 16 Mart'ta Astana'da bir araya gelecek.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ve İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif'in 16 Mart'ta Kazakistan'ın başkenti Astana'da bir araya geleceği açıklandı.

Sputnik'in haberine göre basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Rusya'nın Astana Büyükelçiliği Müsteşarı Aleksandr Musiyenko, Lavrov, Çavuşoğlu ve Zarif'in 16 Mart'ta Astana'da Suriye gündemiyle bir araya geleceğini belirtti. Musiyenko, söz konusu bilgiyi Kazakistan Dışişleri Bakanı Kayrat Abdrahmanov'dan aldığını kaydetti.

Musiyenko, "Bu çerçevede Abdrahmanov, Suriye'nin karşı karşıya kaldığı insani sorunların çözümü konusunda büyük bir umut besliyor. Bu, esir takasını, rehinelerin salıverilmesini, gıda gibi temel ürünlere erişimi ve mevcut koşullarda yaşayan çocukların rehabilitasyonunu kapsıyor. Rusya, bunun için elinden geleni yapıyor ve bildiğiniz üzere süreci Türkiye ve İran'la birlikte yürütüyor" ifadelerini kullandı.

Bu konularda ilginizi çekebilir