Çavuşoğlu: S-400 almak, NATO'dan uzaklaşmak anlamına gelmiyor

Türkiye'nin Rusya'dan S-400 füze savunma sistemi almasının NATO'dan uzaklaşmak anlamını gelmediğini belirten Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, "Türkiye hiçbir yere kaymıyor, olduğu yerde duruyor. Bazı Avrupa ülkeleri kendini patron olarak görüyor" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

10. Türk-İtalyan Forumu’na katılmak ve temaslarda bulunmak üzere İtalya’nın başkenti Roma’da bulunan Dışişleri Bakanı MevÇavuşoğlu, İtalyan mevkidaşı Angelino Alfano ile bir araya geldi. 

Görüşmenin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında, Türkiye'nin Rusya'dan S-400 füze savunma sistemi almasıyla ilgili konuşan Çavuşoğlu, şunları söyledi:

"Son zamanlarda NATO müttefiki olan ülkelerden bazıları basit silahlar dahil ihtiyacımız olan savunma sistemlerini Türkiye'ye vermemek için ciddi bir direnç gösteriyor. Benim hava savunma sistemimi kurmam lazım. Müttefiklerimden de alamıyorum. O zaman mutlaka başka bir yerden almak durumundayım. Acil ihtiyacım var."

Türkiye'nin Rusya'dan S-400 füze savunma sistemi almasının NATO'dan uzaklaşmak anlamına gelmediğini belirten Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, "Türkiye hiçbir yere kaymıyor, olduğu yerde duruyor. Bazı Avrupa ülkeleri kendini patron olarak görüyor" dedi.

Çavuşoğlu'nun İtalyan mevkidaşı Alfano ile Türk-İtalyan Forumu’na ev sahipliği yapacak Unicredit Bankası'nın Roma’daki genel merkezinde düzenlenen görüşmesi, yaklaşık yarım saat sürdü.

Görüşmede Türkiye-İtalya ilişkileri, Türkiye-AB ilişkileri, Libya, Suriye, Lübnan ve Ortadoğu'daki gelişmeler ile iki ülkenin de karşı karşıya kaldığı sığınmacı sorunu ele alındı.

İki bakan, görüşmenin ardından 10. Türk-İtalyan Forumu'nun kapanış oturumuna katıldı.