Çavuşoğlu'ndan Noel ve Fota mesajı

AB Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Noel Bayramı'nı kutlayan Ermeni kökenli vatandaşlarla Fota Yortusu'nu kutlayan Rum Ortodoks vatandaşların bayramlarını tebrik etti

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - AB Bakanı ve Başmüzakereci  Mevlüt Çavuşoğlu"Noel Bayramı'nı kutlayan Ermeni kökenli vatandaşlarımız ile Fota Yortusu'nu idrak eden Rum Ortodoks vatandaşlarımızı en iyi dileklerimle tebrik ediyor, selam ve sevgilerimi sunuyorum" dedi.

Çavuşoğlu, Noel Bayramı ve Fota Yortusu vesilesiyle yayımladığı mesajda, Anadolu'nun tarih boyunca farklı inanç ve kültürlere ev sahipliği yaptığını belirtti. Anadolu'nun insanlık mirasına mal olmuş değerlerin ortaya çıktığı ve hoşgörü ikliminin hakim olduğu bir coğrafya olduğunu kaydeden Çavuşoğlu, "Bu coğrafyada farklı ırklara, dinlere ve kültürlere sahip insanlar bir arada yaşamış, acıyı ve sevinci paylaşmıştır. Bugün de aynı coğrafyada kurulmuş olan modern Türkiye Cumhuriyeti'nde çeşitli ırk, din ve kültüre sahip vatandaşlarımızla barış içinde birlikte yaşıyor, ülkemizin yükselmesi ve kalkınması için birlikte çalışıyoruz" ifadesini kullandı. 

Çavuşoğlu, mesajını şöyle tamamladı: 

"Bugün Noel Bayramı'nı kutlayan Ermeni kökenli vatandaşlarımız ile Fota Yortusu'nu idrak eden Rum Ortodoks vatandaşlarımızı en iyi dileklerimle tebrik ediyor, selam ve sevgilerimi sunuyorum." 

Bu konularda ilginizi çekebilir