Çaykur, haziran ayı ödemelerine başladı

103 bin ton yaş çayın karşılığı olan 91 milyon lira, üreticiye ödenmeye başlandı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

RİZE - ÇAYKUR Genel Müdürü Ekrem Yüce, 2010 yılı Haziran ayı içinde alınan 103 bin ton yaş çayın karşılığı olan 91 milyon liranın, üreticiye ödenmeye başlandığını bildirdi.

Ekrem Yüce, yaptığı yazılı açıklamada, ÇAYKUR olarak 13 Mayıs'ta başladıkları 2010 yılı yaş çay kampanyası ikinci sürgünün sonlarına yaklaştıklarını, ancak alımların kısmen de olsa devam ettiğini belirtti.

Kampanya açılışından bugüne kadar geçen sürede müstahsillerden yaklaşık 402 bin ton yaş çayın mubayaasını gerçekleştirdiklerini ifade eden Yüce, şunları kaydetti:

''2010 yılı yaş çay kampanyası Mayıs ayında alınan 91 bin 50 ton yaş çay karşılığı 80 milyon 500 bin liranın ödemelerini tamamladık. Hemen ardından da Haziran ayında müstahsillerimizden alınan 103 bin 103 ton yaş çay karşılığında tahakkuk eden yaklaşık 91 milyon 250 bin liranın ödemesine başladık. Ödemeleri Ramazan Bayramına kadar tamamlamayı planlıyoruz.''

Yüce, ÇAYKUR'un daha önceki yıllarda olduğu gibi, ödemelerini belirli bir planlama dahilinde gerçekleştirdiğini vurguladı.

Bu konularda ilginizi çekebilir