CCİ, faaliyet karını yüzde 33 artırdı

O'Neill, bazı kalemlerde maliyet artışı olmasına rağmen giderlerin azaltılmasına yönelik çalışmalar sayesinde faaliyet karlılığının etkilenmediğini belirtti.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Coca-Cola İçecek'in (CCİ), yılın ilk çeyreğinde konsolide satış hacmi yüzde 22 artışla 137 milyon ünite kasaya çıkarken, konsolide net satışları yüzde 32 artarak 587 milyon TL'ye ulaştı. Şirketin faaliyet karı ise ilk 3 ayda yüzde 33 artış gösterdi. Tüm kategorilerde gerçekleşen büyümeye dikkat çeken CEO Michael O'Neill, bazı kalemlerde maliyet artışı olmasına rağmen giderlerin azaltılmasına yönelik çalışmalar sayesinde faaliyet karlılığının etkilenmediğini belirtti.

Coca-Cola İçecek (CCİ), 2011 yılı ilk çeyrek sonuçlarını açıkladı. 2010'un son çeyreğinde yakaladıkları ivmenin 2011'in ilk çeyreğinde de devam ettiğini kaydeden Coca-Cola İçecek CEO'su Michael A. O'Neill, "2010 yılında gösterdiğimiz performans ile yatırımcılarımıza ödeyeceğimiz hisse başına kar payı bir önceki yıla göre yüzde 40 arttı" dedi.

Türkiye ve uluslararası operasyonlardaki güçlü büyüme nedeniyle konsolide satış hacminin yüzde 22 arttığını vurgulayan O'Neill, ilk çeyrekte toplam satışların 137 milyon ünite kasaya; net satış gelirinin ise yüzde 32 artışla 587 milyon TL'ye ulaştığını belirtti. CCİ'nin ilk çeyrek konsolide FAVÖK artışı yüzde 16 olurken, faaliyet karı ise geçen senenin aynı dönemine göre yüzde 33 artış gösterdi.

"Faaliyet kar marjını sabit tutabildik"

Uluslararası konjonktüre bağlı olarak yüksek girdi fiyatlarının brüt karlılığı olumsuz etkilemesine rağmen, maliyetleri ve operasyonel giderleri azaltmaya yönelik tasarruf tedbirleri ile faaliyet kar marjını sabit tutabildiklerinin altını çizen O'Neill, 2011 yılının geri kalan döneminde de yüksek girdi maliyetlerinin devam etmesini beklediklerini sözlerine ekledi.

"Kazandığımız ivme memnuniyet verici"

Satışlardaki büyümeyi başarılı pazarlama kampanyaları ve pazar uygulamalarına bağlayan O'Neill, iyi hava şartları ve ekonomik iyileşmenin rolüne de dikkat çekti.

"İlk çeyrek, ikinci ve üçüncü çeyrekle karşılaştırıldığında en az satış yaptığımız dönem olmasına rağmen, yıla başlangıç için de bir gösterge niteliğinde. İlk çeyrek sonuçları ile kazandığımız ivmeden memnuniyet duyuyorum ve yıl boyunca da başarımızın devam edeceğine inanıyorum."

Uzun vadeli büyüme stratejisinin uzantısı olarak Kuzey Irak operasyonundaki paylarını yüzde 30'dan yüzde 100'e çıkarttıklarını belirten O'Neill, faaliyet gösterilen tüm pazarlar arasında 4'üncü en büyük pazar haline gelen Irak'ın yakın gelecekte de CCİ'nin büyümesine önemli katkıları olacağını söyledi.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir