Cehennemdere Kanyonu!

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

İSTANBUL - Osman Pamukoğlu, içinde bulunduğumuz tarihi dönemeçte, 90'ların Güneydoğusu'ndan bir kahramanlık destanıyla karşınızda. Birliklerinden çıkan ve Zap Kampı'na baskın düzenlemeyi hedefleyen Mehmetçik, sadece PKK ile değil aynı zamanda zorlu hava koşullarıyla, korkuyla, uykusuzlukla ve özlemle savaşmaktadır. 20 asker ile komutanlarının günler süren maceralarını okurken 90'ların Türkiyesi'ne geri dönecek, onların hepimizin çocukları olduğunu bir kez daha hatırlayacak, onlarla üşüyecek, korkacak ama vazgeçmeyeceksiniz! Osman Pamukoğlu'nun kaleminden Cehennemdere Kanyonu İnkılâp Kitabevi'nden çıktı!
 
Efsanevi General Osman Pamukoğlu, Türkiye'nin güneydoğusunda yaşanan karanlık günlerin en iyi tanıklarından, Doğu ve Güneydoğu'yu olduğu kadar Kuzey Irak'ı da en iyi bilen isimlerden. Unutulanlar Dışında Yeni Bir Şey Yok isimli kitabıyla kırılması güç bir satış başarısına imza atan Pamukoğlu, yeni bir romanla okuyucularıyla buluşuyor.
 
Gayrinizami harbi o başlattı!
90'larda terör ile mücadelede farklı yöntemler deneyerek, o güne dek uygulanan nizami harp taktiklerinden vazgeçerek, gayrinizami harp taktiklerine yönelen ve bu sayede PKK'ya büyük kayıplar verdiren Pamukoğlu, bu kez 20 kahraman Mehmetçik ile komutanlarının öyküsünü yazdı.
 
Her biri evladımdı!
Türkiye'nin dört bir yanından gelen 20 gencecik askerin, 15 gün süren öyküsünü kitaplaştıran Pamukoğlu, "Herkes çatışma bölgesindeki tek düşmanın PKK olduğunu düşünüyordu. Halbuki o yıllarda çetin doğa koşulları, soğuk hava, bölgenin coğrafi yapısı, açlık, uykusuzluk ve korkuyla da savaşıyordu bu çocuklar. Annelerinin evlerinden ayrılmış, vatanını korumak için hiç bilmediği topraklarda çarpışmaya girecek bu çocuklara komuta edebilmek için önce insanı iyi tanımalısınız. Bu çocukların birbiriyle kardeş gibi kaynaşmasını ve tek yürek, tek beyin olarak hareket etmesini sağlamalıydınız. Gerek bu öyküde adı geçen çocuklar gerekse komuta ettiğim tüm çocuklar, benim öz evladımdır" dedi.
 
Bu kitabı yazmak borcumdu!
PKK'nın Kandil'den sonraki en büyük ikinci kampı olan Zap'ın 20 asker ve bir komutan tarafından basılışını anlatan bu kitabın, kendisi için tarihi bir borç olduğunu dile getiren Osman Pamukoğlu şöyle diyor: "Bu kitap, içinde bulunduğumuz dönemde ayrı bir önem taşıyor. Burada, yurdun dört bir yanından gelmiş gencecik çocuklarımızın gerçekte nelerle karşılaştığını, sıcak evlerinde oturan insanlara hatırlatmak, hem de orada kaybettiğimiz evlatlarımızı unutmadığımızı söylemek istedim. Bu kitap bir vefanın sonucu olmasının yanı sıra aynı zamanda terörle mücadelenin gerçekte nasıl verilmesi gerektiğini de anlatan bir eser. Ben bu kitapta, gayrinizami harp taktiklerini uygulayarak başarıya ulaşan Türk askerinin yapabileceklerini anlatmak istedim. Bu kitap, terörle mücadele sırasında hayatını kaybeden tüm Mehmetçiklerimize, gazilerimize ve onların ailelerine adanmıştır."
 
Arka Kapaktan:
 
"Beni öldürecek kurşun daha dökülmemiştir"
 
Unutulanlar Dışında Yeni Bir Şey Yok isimli kitabıyla on altı hafta en çok satan kitaplar listesinde birinci sırada yer alan Osman Pamukoğlu'ndan yine çok konuşulacak, fırtınalar kopartacak bir roman: Cehennemdere Kanyonu.
 
Yirmi asker ve bir yüzbaşı… Zemheri ayazında karlı ve dumanlı dağlarda, derin vadilerde, rüzgarlı ovalarda adım adım iz sürüyor… Bu dağlarda korkuya kuşkuya ve aptallığa yer yok. Her hareketleri ölüm ve yaşam arasındaki ince sınırın ne tarafında olacaklarını belirliyor. Amaçları, vatanı korumak, En son varacakları hedef ise Cehennemdere Kanyonu!
 
Osman Pamukoğlu, Güneydoğu'nun sarp dağlarında, kar kış demeden, vatan aşkıyla PKK'nın izini süren yirmi bir komandonun muhteşem mücadelesini kendi tanık olduğu olaylardan yola çıkarak romanlaştırdı. Cilo Dağları'ndan, Han Yaylası'na, Sat Dağları'ndan Cehennemdere Kanyonu'na uzanan bu nefes kesen öykü, sadece Türk askerinin zor şartlar altındaki kahramanlıklarını anlatmakla kalmıyor, Türkiye gerçeğini görmezden gelenlere Mehmetçiğin acısını, korkusunu, sevincini ve her şeydan ama her şeyden çok yüreklerinde taşıdıkları sonsuz cesareti haykırıyor.
 
Osman Pamukoğlu'ndan destansı bir roman