Çelik: Asgari ücret komisyonu zamanında toplanacak

AK Parti Sözcüsü Çelik, "Asgari ücret komisyonu, zamanında toplanacak. Herhangi bir şekilde takvimde oynama yok." dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, partisinin MYK toplantısının ardından yaptığı açıklamada, asgari ücret komisyonunun zamanında toplanacağını ve herhangi bir şekilde takvimde oynama olmayacağını söyledi.

Çelik, "Türkiye, bu kadar sistematik ve vahşi bir saldırıyı kendi imkanlarıyla atlatmayı başarmıştır." ifadelerini kullandı.

Yunanistan'ın karasularını kademeli artıracağı iddiası ile ilgili Çelik, "Bu çok tehlikeli bir yaklaşımdır, kendilerine yüce Meclis'in 1995'te aldığı karardaki ikazı hatırlatıyorum." dedi.

Çelik, Yunanistan'ın karasularının kademeli olarak artırılmasıyla ilgili en ufak çabaya, Türkiye tarafından en sert cevabın verileceğini belirtti.

Ömer Çelik, Kati Piri'nin İstanbul Havalimanı ile ilgili açıklamaları ilgili olarak da "Kati Piri'yi ciddiye almayın, onun anlayacağı işler değil bunlar. Türkiye raportörü olmasına rağmen maalesef Türkiye'yi tanımamış birisidir." ifadelerini kullandı.

Kaşıkçı cinayeti

Kaşıkçı cinayetine dair de Ömer Çelik, "Cesedin yerini öğrenmek istiyoruz, yerli işbirlikçinin kim olduğunun makamlarımıza iletilmesini istiyoruz." dedi.

Çelik, "Bu, yüksek düzeyden bir talimat verilmeden gerçekleştirilecek bir eylem değildir." açıklamasında bulundu.

Kaşıkçı cinayeti ilgili, "Kimseyi peşinen suçlamıyoruz." diyen Çelik, "Ama hiçbir şeyin örtülmesine de müsaade etmeyeceğiz." şeklinde konuştu.

AK Parti Sözcüsü Çelik, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun açıklamaları ile ilgili de şunları söyled:

"Kaşıkçı olayıyla ilgili yaptığı ithamlar, baştan aşağı yalandır, dünyada hiç kimse bu iddialarda bulunmamıştır, tam tersine Türkiye'nin, cumhurbaşkanımızın bu iradesiyle ortaya koyduğu dirayetle oluşturduğu baskıyla bu soruşturmanın gittiği batı basınında yazılıyor. Batılı liderler tarafından ifade ediliyor. Ne olursa olsun, Cemal Kaşıkçı meselesinde göreceğiz, ne varsa Türkiye ortaya çıkaracaktır."

"Fatih Gemisi güçlü bir şekilde korunmaktadır"

Türkiye'nin milli sondaj gemisi Fatih'in Akdeniz'de yapacağı ilk derin deniz sondaja dair de Çelik,"'7. parsel' dedikleri bölge, bizim kıta sahanlığımız içindedir, Silahlı Kuvvetlerimiz tarafından gereken cevap verilir, Fatih Gemisi de güçlü bir şekilde korunmaktadır. Yunan ve Rum tarafına herhangi bir girişimde bulunmamalarını tavsiye ederiz." şeklinde konuştu.