Çelik: İlerleme raporu objektif değil

Bakan Ömer Çelik, AB'nin Türkiye ilerleme raporunun objektif olmadığını belirterek, "AB bildiri yayımlayan bir kuruma dönüştü" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

AB Bakanı Çelik, Türkiye 2016 İlerleme Raporuna ilişkin, "Rapor, Türkiye-Avrupa Birliği ilişkilerine hizmet etmeyen bir anlayışla yazılmış ve katılım müzakereleri perspektifinden uzak." dedi.

Çelik'in açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

AB'nin Türkiye ilerleme raporu

"Eleştiri bir haktır ama eleştirinin kalitesi ve doğruluğu önemli. Yapıcı eleştirileri değerlendirebiliriz. Raporda objektif olmayan değerlendirmeler var. Yapıcı ve yol gösterici olmaktan uzak bir raporla karşı karşıyayız. Rapor, Türkiye-AB ilişkilerine hizmet etmeyen anlayışla yazılmış. Raporda darbe girişiminin kınanmasını doğru buluyoruz.

FETÖ'ye karşı yürütülen mücadele hukuka uygundur. FETÖ Nazileri bile geride bırakabilecek bir terör örgütüdür. FETÖ ile mücadele varoluşsal bir mücadeledir.
Türkiye kadar terör tehdidi altında olan ülke yoktur. Raporda özgürlük ve güvenlik dengesinin altı çizilmeliydi.

PKK ile mücadelenin doğru olduğunu söylemekle birlikte, mücadelede 'orantısız güç kullanıldığına' dair ifadeyi kabul etmiyoruz. 65 tane ülkenin savaş uçağı, kara harekatı hatta bazı terör örgütleriyle işbirliği kurarak DEAŞ'e karşı mücadele veriyorlar. Çıksınlar bir rapor hazırlasınlar bakalım, bu güçlerin DEAŞ ile mücadelede orantılı şekilde mücadele etmesi gerektiğini söylesinler. PKK da DEAŞ kadar vahşi bir terör örgütüdür."

AB 2016 Türkiye İlerleme Raporu yayımlandıAB 2016 Türkiye İlerleme Raporu yayımlandı