Çelik: AB ile müzakereler sürmeli

AB Bakanı Çelik, Türkiye ile Avrupa Birliği ilişkilerinin en kırılgan dönemde olduğunu ancak müzakerelerin devam etmesi ve güçlü ilişkilerin kesilmemesi gerektiğini söyledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Avrupa Birliği Bakanı Ömer Çelik, gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

AB'den Türkiye'ye yönelik yapılan haksız yaklaşımları kabul etmeyeceklerini belirten Çelik, Yapılan açıklamalar doğru bir yaklaşım değil. AB ile ilişkiler anlamlı bir şekilde yürümeli" dedi.

Bakan Çelik, ikili ilişkiler açısından çok kırılgan bir dönemde bulunduklarını bildirerek, "Türkiye ile Avrupa ilişkilerini zedelemeye çalışanlara fırsat vermeyeceğiz. Buyurun pozitif ajandamıza dönelim, biz eleştirilerden korkmuyoruz. Bugün Türkiye ile AB arasında yeni köprüler kurma günüdür. Benim görüşüm AB ile müzakerelerin devam etmesidir, güçlü ilişkilerde bir kesinti olmasını ama nihai kararı verecek olan halktır" şeklinde konuştu ve ekledi: "Avrupa Komisyonuna saygımız sonsuz ama şu anda yönetenlerin vizyonu yok, komisyon en başarısız dönemin de.

'Parti kapatmalara karşıyız'

Ömer Çelik, ifade vermeye gitmeyen HDP'lilere yönelik operasyon ile ilgili olarak, "Bir kişinin milletvekili olarak seçildikten sonra terör faaliyeti yapması hususunda bir serbestiyet var diye bir ilke yoktur. Burada terör propagandası yapan, teröre destek veren ve ifadeye çağrıldığı halde gitmeyenler hakkında işlem yapıldı. Nitekim çoğunun dosyasına bakalım, birçoğu da serbest bırakıldı. Eğer burada bir partiye dönük hasmane bir tavır söz konusu olsaydı o zaman biz parti kapatmalara karşı olan bir parti olmazdık. Biz her zaman söyledik, 'Biz parti kapatmalara karşıyız' dedik" ifadelerini kullandı.

'Pek çok Avrupa ülkesinde müsaade edilmez'

"Teröre sempati gösterilmesi söz konusu olamaz" diyen Çelik, "Hiçbir Avrupa parlamentosunda TBMM'deki kadar ileri bir konuşma yapılmıyor orada her görüş dile getiriliyor. Pek çok Avrupa ülkesinde bu söylemlere müsaade bile edilmez" dedi.

DEAŞ'ın kanlı bir terör örgütü olduğunu, HDP'nin bu konuda dünyayı haklı olarak ayağa kaldırdığını ancak PKK söz konusu olunca sempati moduna geçtiğini söyleyen Çelik, "Bu kabul edilemez. Kimsenin meclisi terk etmemesi lazım" diye konuştu.