Çelik'ten Baykal'a: Sen nasıl bir lidersin?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Çelik Deniz Baykal'ı eleştirdi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İZNİK - Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, "Sayın Baykal miting meydanlarında diyor ki; 'AK Parti yüzde 48 oy aldı, 5 puan daha fazla alması normaldir, çünkü iktidar partisidir' Sen nasıl ana muhalefet partisi liderisin" dedi.

Kimi açılışlar yapmak üzere geldiği Bursa'nın İznik ilçesinde partisinin seçim bürosunun da açılışına katılan Faruk Çelik, burada yaptığı konuşmada, İznik'in sorunlarını bildiklerini, 29 Mart'taki seçimlerin ardından tarihsel ve kültürel zenginlikleri olan ilçeye gerekli hizmetlerin gelmesi için çok çalışacaklarını söyledi.

Siyasetin onurlu bir iş olduğunu, siyasal makamların kimseye fatura edilmediğini belirten Çelik, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nda rahmetli Bülent Ecevit'ten İhsan Sabri Çağlayangil'e dek 40 bakanın resminin bulunduğunu, bunun da her türlü makamın kalıcı olmadığının en önemli göstergesi olduğunu bildirdi.

Çelik, AK Parti olarak tek amaçlarının hizmet üretmek, ulusun sorunlarını çözmek, yükünü hafifletmek olduğunu belirterek, "Makamlar öyle kalıcı, ölene kadar sürer diye birşey yok. Hizmet verirsiniz veya vermezsiniz, bir gün siyasi makam sorumluluğu biter. Ya başarılı ya başarısız olursun. Siyasette makam gelip geçer" diye konuştu.

Diğer partilerin seçim zamanı bol bol konuştuklarını, ancak hiçbirinin projesi bulunmadığını öne süren Çelik, şöyle devam etti:

"Kimsenin çıkan kanunlardan bile haberi yok. Türkiye nasıl yönetiliyor, Kapıkule'den sonrasını düşünmeyen siyasi partiler var. 29 Mart'tan sonra ne olacak diye düşünenler var. Demokrasinin kalıcı kökleşmesi için muhakkak suretle muhalefetteki siyasi partilerin lider kadrolarının değişmesi gerekiyor.

AK Parti ile yarışan bir parti yok ki. Böyle demokrasi olur mu? ABD'de seçim oluyor, Avrupa'da seçim oluyor, bakıyorsunuz 5 puan biri önde, biri 2 puan önde. 'O da gelebilir, o da gelebilir' deniyor. Sayın Baykal miting meydanlarında diyor ki; 'AK Parti yüzde 48 oy aldı, 5 puan daha fazla alması normaldir, çünkü iktidar partisidir' Sen nasıl ana muhalefet partisi liderisin. Benim oy oranımı sen hesaplayacaksan, yüzde 51 oy alacağımı düşünüyorsan senin siyasette olmana gerek yok ki. Tam tersini söylemen lazım. 'Ben, yüzde 60 ile geliyorum, AK Parti'yi aşağıya çekeceğim' demesi gerekirken, demiyor. Bunu diyemezler. Çünkü hazırlıklı değiller."

Türkiye'nin birliği'nin adresi AKP'dir

Çelik, AK Parti'nin 6.5 yıldır iktidarda olmasına karşın ulusla yüzleşmek konusunda sıkıntı yaşamadığına dikkati çekerek, "Türkiye'nin birliğinin adresi, AK Parti'dir" dedi.

Kimi partilerin Sivas'tan öteye, kimi partilerin de Sivas'tan bu tarafa gelemediklerini, AK Parti'nin ise Türkiye'nin her yerinde mitingler düzenlediğini vurgulayan Çelik, "Diyarbakır meydanını, Edirne meydanını, Bursa, Manisa, İzmir, Sinop meydanını dolduran tek bir siyasi parti lideri var, o da Recep Tayyip Erdoğan'dır. Yalnız doldurmakla kalmıyor, insanların gönüllerini de dolduruyor, gönüllerine de hitap ediyor. Türkiye'nin çimentosu olarak AK Parti'den başka adres var mı?" diye konuştu.

Davos'ta yaşananlar

Çelik, Davos'ta yaşananların ardından Balkanlar'da, Kosova'daki ve Bosna'dakilerin Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın duruşuyla tüylerinin diken diken olduğunu ifade ederek, şöyle devam etti:

"Sayın Başbakan'ın duruşuyla Filistin'dekilerin, Kahire'dekilerin tüm dünyadaki kardeşlerimizin tüyleri diken diken oldu. Çünkü çok şanlı bir tarihi olan ecdadın torunlarıyız. Çok fetihler geçirmiş, imparatorluklar kurmuş bir milletiz. Kimse ufkunu azaltmasın, küçük düşünmesin. Büyük düşünmek zorundayız. Güçlü olmak mecburiyetindeyiz. Milletin onurunu dünyanın her tarafına taşımak zorundayız."