Cem Garipoğlu gözlem altında

Cem Garipoğlu cezaevinde tek başına gözlem altında tutuluyor. Karabulut ailesi Garipoğlu'nun yaş tespitinde tahrifat olduğunu öne sürdü

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Münevver Karabulut cinayetinin katil zanlısı olarak Maltepe Ceza İnfaz Kurumları'na konulan C.G'nin avukatı Aytekin Kaya, müvekkilinin cezaevinde tek başına müşahede altında tutulduğunu bildirdi.

Kaya, Maltepe Ceza İnfaz Kurumları yerleşkesinde tutuklu müvekkili C.G. ile savcılık tarafından aldığı özel izinle görüşme yaptı.

Cezaevinde yaklaşık 1.5 saat kalan avukat Kaya, çıkışta basın mensuplarına yaptığı açıklamada, müvekkili ile 15 dakika kadar görüşebildiğini söyledi.

Kanunların kendisine izin verdiği ölçüde konuşabildiğini ifade eden Kaya, gizli yürütülen soruşturmanın selameti açısından tutuklu bulunan müvekkilinin hakları doğrultusunda hareket edilmesi gerektiğini anlattı. Kaya, "Müvekkilim şu an müşahede altında kalıyor. Yani gözlem altında tek başına kalıyor. Müvekkilimi teslim ettiğim günden bu yana daha dinlenmiş gördüm. Sakalları tıraş edilmişti. Psikolojisi de daha iyiydi. Üzerindeki kıyafetlerini almışlar, eşofmanı vardı" dedi.

Avukat Kaya, C.G'den "çocuk" olarak bahsetmesiyle ilgili de "Bu benim tabirim değil, TCK'da nasıl hakimin, avukatın tanımı yapılıyorsa, çocuğun tanımı da yapılıyor. Yani terminoloji, ceza hukukunun terminolojisi. Biz de bunu kullanıyoruz, yani bu bir terim. Bundan sonraki süreç daha sağlıklı yürür umarım. Bu konulara dikkat edersek, böylece yargı da etkilenmemiş olur, kimse etkilenmemiş olur. Herkes işini yapar, ben de işimi yaparım" diye konuştu.

Dava dosyasının içeriği ile ilgili bilgi vermesinin mümkün olmadığını söyleyen Kaya, bu durumun zaten yasal da olmadığını vurguladı.

Yargının kararını bu dosya içerisindeki bilgilere göre vereceğini dile getiren Kaya, basından da yargı kararını etkileyecek haberler yapılmaması konusunda istekte bulundu. Kaya, şunları söyledi:

"Şüpheliler, sanıklar için uluslararası sözleşme imzalamış durumdayız. Bunu Anayasamıza ve yasalarımıza koyduk. Biraz sabır gerekiyor. Sabırla her şey çözülecek. Dava ile ilgili ne çelişki varsa, araştırılması gereken ne varsa, bunları mahkemesi zaten yapacak. Şu anki sıkıntı ne biliyor musunuz; soruşturma hem gizli, hem de 'kısıtlılık' kararı var dosyada. Yani benim ulaşamadığım belgelere, bazı arkadaşların ulaşması hiç mümkün değil, ama sanki varmış gibi hareket ediliyor."

C.G'yi bildiği kadarıyla akrabalarından veya ailesinden kimsenin ziyaret etmediğini belirten Kaya, "Ailesi ile görüşecek. Telefon hakkı ya da bununla ilgili şeyler zaten mevzuatta var. Her hakkını kullanabilecek. Anayasa'nın 38. maddesinde şüpheli, sanık hakları ile ilgili, Anayasa'ya konulmuş yine usul kanunu ile ilgili yer alan bazı kurallar var. Yani 'masumiyet' ilkesi, 'suç ve cezanın şahsiliği' ilkesi, bunlar çok önemli. Bundan sonraki sürecin daha sağlıklı ilerlemesi için bu çok önemli" şeklinde konuştu.

Karabulut ailesi tahrifat tespiti için savcılığa başvurdu

Münevver Karabulut cinayetiyle ilgili yürütülen soruşturma kapsamında ailenin avukatı Rezan Epözdemir, şüpheli C.G'nin kemik tespiti ve nüfus kayıtlarında tahrifat yapılıp yapılmadığının Adli Tıp Kurumu tarafından belirlenmesi amacıyla soruşturmayı yürüten cumhuriyet savcılığına başvuru yaptı.

Avukat Rezan Epödemir, öldürülen Münevver Karabulut'un babası Süreyya Karabulut, kardeşi Enver Karabulut ve dayısı Hasan Hüseyin Akdoğan ile Sultanahmet'teki İstanbul Adliyesi'ne geldi.

Avukat Epözdemir, adliyeden ayrılışı sırasında basın mensuplarına yaptığı açıklamada, şüpheli C.G'in kemik tespiti ve hastane kayıtlarında tahrifat olup olmadığının, sonradan bir düzenleme yapılıp yapılmadığının Adli Tıp Kurumu tarafından incelenmesine ilişkin talepleri, soruşturmayı yürüten cumhuriyet savcılığına ilettiklerini söyledi.

Soruşturmanın gizliliğinin esas olduğunu anımsatan avukat Epözdemir, gizlilik kararına rağmen iddiaya esas teşkil edebilecek Adli Tıp kurumu raporlarının tamamını, otopsi raporunu, ekspertiz raporunun tamamını aldığını ifade etti.

Epözdemir ayrıca, olayın sonrasında gündeme gelen, basında ve kamuoyunda müvekkili tarafından gündeme getirilen konularla ilgili olarak emniyet mensuplarına ilişkin cumhuriyet savcılığının resen başlatmış olduğu soruşturma kapsamında, savcılığın talebi üzerine Süreyya Karabulut'un ifade verdiğini söyledi.

Müvekkilinin gündeme gelen 3 milyon Avro, pasaportlar ve sahte kimliklere ilişkin bütün bilgi ve belgeleri sunduğunu anlatan Epözdemir, basın mensuplarından soruşturmanın gizliliğine saygı göstermelerini istedi.

Avukat Epözdemir, basında ve kamuoyunda soruşturmanın detaylarına ilişkin bilgiler çıktıkça karşı tarafın ifadesini ona göre şekillendirdiğini bu nedenle sürecin şüphelinin lehine işlediğini kaydetti.

Münevver Karabulut'un ölüm anında üzerinde bulunan bir bileklik, saat ve 17 liranın teslim alınması için veraset ilamı çıkartıldığını ve yasal varislerinin belirlendiğini anlatan avukat Epözdemir, Şişli Tereke Hakimliği'nden bunların isteneceğini söyledi.

Avukat Epözdemir, basında çıkan "Ahmet"' adli kişiyle ilgili bir soru üzerine, "Ahmet diye bir şahıstan bahsediliyor, ama bilgi ve belgem olmadan kamu ve özel kişilere isnatta bulunmam. Bilgi ve belge yok" dedi.

Bu haberlerin kaynağının yerel gazeteci Cemil Baran olduğu için ciddiye almadığını söyleyen avukat Epözdemir, Baran'ın sansasyonel kaygılarla bunu yaptığını öne sürdü.