Cemil Çiçek'ten 'son Bakanlar Kurulu' açıklaması

Başbakan Yardımcısı Çiçek, demokrasinin kendileri için mevsimlik bir konu olmadığını, milletin benimsediği bir durum olduğunu söyledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Hükümet Sözcüsü, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, "Artık Türkiye'de demokrasi kurumsallaşmıştır. Demokrasi bizim için mevsimlik bir konu değildir, gelip geçici bir konu değildir. Yukarıdan bahşedilen bir husus değildir. Artık milletin benimsediği, önemsediği, özümsediği bir durumdur" dedi.

Çiçek, Bakanlar Kurulu toplantısının ardından açıklamalarda bulundu. Genel seçim sonuçlarını değerlendiren Cemil Çiçek, vatandaşların seçime katılım oranının oldukça yüksek olduğunu söyledi. Vatandaşların yüzde 87 gibi bir oranla seçime katıldığını belirten Çiçek, bu rakamın, parlamenter sistemle idare edilen ülkelerde her türlü takdire değer bir katılım olduğunu dile getirdi.

Hükümet Sözcüsü Çiçek, şöyle konuştu:

"Bu şunu gösteriyor; vatandaşımız demokrasiyi benimsemiştir, demokrasiyi özümsemiştir ve görevini yerine getirme noktasında da büyük bir sorumluluk ve görev şuuru içerisinde sandık başına gitmiş, kararını vermiştir.

 24. Dönem parlamentosu, Türkiye'nin sorunlarını çözme noktasında hem büyük bir sorumlulukla karşı karşıyadır hem de milletimizin çok önemli bir kısmı, neredeyse tamamına yakını parlamentoda temsil edilmiş olmakla varılacak sonuçların arkasında çok büyük bir millet çoğunluğunun olduğunu da ortaya koymaktadır.

Bütün bu noktalardan hareketle şunu söyleyebiliriz ki, artık Türkiye'de demokrasi kurumsallaşmıştır. Demokrasi bizim için mevsimlik bir konu değildir, gelip geçici bir konu değildir. Yukarıdan bahşedilen bir husus değildir. Artık milletin benimsediği, önemsediği, özümsediği bir durumdur. O nedenle bu konu tüm dünya tarafından da bir değerlendirme konusu olması gerekmektedir."

Sorunlar demokratik kanallarla çözülecek

Toplantıda seçim sonuçlarının ele alındığını bildiren Cemil Çiçek, bakanların hem Türkiye genelindeki hem de seçim bölgelerindeki değerlendirmelerini aktardıklarını ifade etti.

Hükümet Sözcüsü Çiçek, şunları söyledi:

"Bu seçim sonuçları Türkiye'nin itibarını da arttırmıştır. Halkının çok büyük bir ekseriyeti Müslüman olan Türkiye, aynı zamanda demokratik değerlerle inançlarını birleştirmiş örnek bir ülke olduğunu tüm dünyaya göstermiştir. Bu açıdan baktığımızda Türkiye'ye demokrasi konusunda duyulan güven de artmıştır.

Yine bu seçim sonuçları Türkiye'nin marka bir ülke haline geldiğini de göstermiştir. Türkiye'nin özgül ağırlığı da artmıştır. Artık Türkiye bundan sonra bir demokratik ülkedir. Bunda hiç tereddüt yok. Sorunlarını demokrasi içerisinde, demokratik kanallar kullanmak suretiyle ve parlamentosunda çözebilecek güce, katılıma ve temsile de ulaşmıştır. Bu sonucun hasıl olmasında milletimize şükran duygularımızı 60. Hükümet adına bir defa daha ifade etmek istiyoruz."

Cemil Çiçek, seçimlerin ufak tefek olaylar dışında büyük bir olgunlukla gerçekleştiğini ifade ederek, seçimde görev alan güvenlik güçlerine, başta YSK olmak üzere yargı teşkilatına, sandık kurullarında görev yapan kamu görevlilerini ve parti yetkililerine teşekkür etti.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir