Cennet Mobilya, ihracatın cirodan aldığı payı yüzde 40'a çıkaracak

Cennet Mobilya Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Yayla, 2015 yılında ihracat pazarlarına Dubai, Bahreyn, Suudi Arabistan ve Katar gibi Körfez ülkelerini eklediklerini söyledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ARZU BAĞCI

KAYSERİ - Yatak ve yemek odası takımları, TV üniteleri, baza, koltuk, kanepe ve oturma grupları üreten Cennet Mobilya, kısa vadede ihracatın cirodan aldığı payı yüzde 40'a çıkarmayı planlıyor. Cennet Mobilya Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Yayla, 2015 yılında ihracat pazarlarına Dubai, Bahreyn, Suudi Arabistan ve Katar gibi Körfez ülkelerini eklediklerini söyledi. Halen 15 ülkeye ihracat yaptıklarını belirten Yayla, "İhracatımızın cirodaki payı yüzde 35 civarında bulunuyor. Bunu kısa vadede yüzde 40'a, uzun vadede ise yüzde 50'ye çıkarmayı hedefliyoruz" dedi. 

Kayseri OSB'de 15 bin metrekarelik kapalı alana sahip fabrikalarında üretim yaptıklarını anlatan Yayla, yeni tesis yatırımlarının ise devam ettiğini açıkladı. 25 bin metrekarelik alana sahip fabrikanın inşaat çalışmalarına başladıklarına dikkat çeken Yayla, buradaki çalışmaları 2017'de tamamlamayı planladıklarını söyledi. Halen, günde yaklaşık 50 koltuk takımı ve oturma grubu, 30 yatak takımı ve yemek odası, 300 parça baza ve yatak ürettiklerini kaydeden Yayla, söz konusu rakamların talebe göre değişkenlik gösterdiğini iletti. 

Ar-Ge departmanlarının yapısı hakkında da bilgi veren Yayla, bu departmanı haftada bir koltuk ve oturma grubu takımı ile iki hafda bir yeni yatak ve yemek odası tasarımı ve bu tasarımlara ait örnek model üretimi yapacak şekilde oluşturduklarının altını çizdi. Yayla, yakın geçmişte tasarımını yaptıkları TV ünitelerinin iç ve dış pazarda ilgiyle karşılandığını belirterek, Boxsprings baza ve yatak imalatına ise yakın zamanda başlamak istediklerini açıkladı. Yayla, "Firmamız TSE ve ISO 9001:2008 kalite sertifikalarına sahip. Bu sertifikalar üretim, satış ve satış sonrası teknik hizmetleri kapsıyor. Servis hizmetleri olarak da yurt genelinde yeterli hizmet ağına sahibiz" şeklinde konuştu. 

İç pazarda halen 300 bayilerinin bulunduğu bilgisini veren ve bayilik konusunda yoğun bir talep aldıklarına dikkat çeken Yayla, "Bayi sayısının nitelik olarak artırılmasının bizi ve bayilerimizi daha kârlı yapacağına inanıyoruz. Yeni dönemde iç pazarda, markamızın bilinirliğini daha fazla yaygınlaştırmayı, var olan bayilerimizin satış ve kârlılıklarını ise artırmayı planlıyoruz" diye konuştu.