Cep telefonuyla konuşmak için minareye çıkıyorlar

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 
KIRKLARELİ - Kırklareli'nin Demirköy ilçesine bağlı Sivriler köyü sakinleri, şebeke sorunu yüzünden cep telefonu görüşmelerini cami minaresinden yapıyor.
 
Sivriler Köyü Muhtarı Dursun Saykın, yaptığı açıklamada, Kırklareli'ye 84 kilometre uzaklıktaki, 150 haneli köyde hemen herkesin cep telefonu bulunduğunu ancak şebekedeki sorun nedeniyle görüşmelerin köy içinden yapılamadığını belirtti.
 
Telefonla görüşme yapmak ya da SMS yollamak isteyen vatandaşların cami minaresine çıktıklarını anlatan Saykın, şunları söyledi:
''Köyümüzde cami minaresine çıkmayan kalmadı. Herkes günde birkaç kez minareye çıkıp iniyor. Köy kahvesinin çatısında da az da olsa iletişim sağlanabiliyor. Köy sakinlerinden imza topladık. Sorunu GSM şirketlerine gönderdik ancak bir sonuç elde edemedik. 21. yüzyılda cami minaresinden veya köy kahvesinin çatısında telefonla konuşmak bizi de üzüyor.''
Bir yakınıyla görüşmek üzere cami minaresine çıkan 42 yaşındaki Mehmet Candan (42) ise her gün telefonla görüşebilmek amacıyla minareye çıkmak zorunda kaldıklarını anlattı.
Anıl Aydınoğlu ise 150 haneli bir köyde telefon şebekesi olmamasının ''ilginç bir durum'' olduğunu belirterek, yetkililerin soruna çözüm bulmasını istedi.