Çetin Doğan'ın tahliyesi talep edildi

Doğan'ın avukatı Ülgen, müvekkilinin sağlık gerekçeleriyle tahliyesini talep etti

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - "Balyoz Planı" iddialarıyla ilgili yürütülen soruşturma kapsamında tutuklanan ve bir hastanede tedavi gören eski 1. Ordu Komutanı emekli Orgeneral Çetin Doğan'ın avukatı Celal Ülgen, müvekkilinin sağlık gerekçeleriyle tahliyesini talep etti.

Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesine gelen Ülgen, tutuklandıktan sonra verilen ilk tahliye kararının ardından Gülhane Askeri Tıp Akademisi (GATA) Haydarpaşa Eğitim ve Araştırma Hastanesine yatan müvekkili Çetin Doğan'ın sağlık durumuyla ilgili basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Ülgen, İstanbul 11. Ağır Ceza Mahkemesine, Doğan'ın sağlık sorunları nedeniyle tahliye edilmesi yönünde dilekçe verdiklerini ve bu dilekçenin ekinde, çeşitli günlerdeki konsültasyonlar ve sonuçların yer aldığı çok ayrıntılı 8 sayfalık rapor bulunduğunu belirtti. Raporlarda, Çetin Doğan'ın, ameliyatı gerektiren bir durumun kesinlikle söz konusu olduğunun görülebileceğini ifade eden Ülgen, şöyle konuştu:

"Ancak Çetin Doğan Paşa'nın, orada ameliyata karşı bir muhalefeti var. Çetin Doğan Paşa ameliyat sonucunda, 'yüzde 35 oranında komplikasyon olacağı' yolunda doktorlardan bilgi aldıktan sonra, 'bu risk çok yüksek olduğu gerekçesiyle, kendisinin hem davadan ayrı kalacağını hem de yeteri kadar savunma olanağı bulamayacağını' düşündüğü için ameliyatı reddetti. Diyor ki 'Ben öncelikle bu davaya ilişkin savunmayı yapmak istiyorum, bu nedenle eğer tedaviyle iyileştirilebilirse, bunu yapın. Çünkü ben, gerekirse Silivri'ye giderek diğer tutuklu arkadaşlarımla birlikte olmak istiyorum ve bu davada savunma yapmak istiyorum."

Hastanenin Kardiyoloji bölümünde Doğan'ın kalple ilgili bir sorununun çıktığını ve bu sorunla ilgili eforlu sintigrafi çekildiğini anlatan Ülgen, Doğan'ın karşılaştırma yapılması için durağan bir şekilde, dinlendikten sonra da sintigrafisinin çekilmesi gerektiğini ve müvekkilinin şu sıralarda, GATA Haydarpaşa Eğitim ve Araştırma Hastanesinde dinlenmiş vaziyetteki sintigrafisini çektirdiğini dile getirdi.

Doğan'ın sağlık konusu gündeme gelmeden de tahliye edildiğini ve hukukta görülmeyen bir yöntemle hakkında yeniden tutuklama kararı verildiğini savunan Ülgen, "Bu kez sağlık nedenleriyle de tahliye istiyoruz" dedi.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir