Çetinsaya görevi Özcan'dan devraldı

Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan YÖK Başkanlığı görevini resmi olarak Prof. Dr. Gökhan Çetinsaya'ya devretti.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - YÖK Başkanlığına atanan Prof. Dr. Gökhan Çetinsaya görevini, Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan'dan devraldı.

YÖK'te görev devir teslimi için düzenlenen törene, ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Ali Demir, YÖK üyeleri ve personeli de katıldı.

"Zor bir görev"

Yeni YÖK Başkanı Prof. Dr. Çetinsaya, "Bu zor bir görev ama bu zor görev, çağdaş Türkiye'ye bir hizmet yarışı, bir bayrak yarışıdır'' dedi. Yükseköğretim sisteminin 21. yüzyılın dünyasının ve Türkiye'sinin ihtiyaçlarına cevap verebilecek şekilde yeniden yapılandırılması çalışmalarına devam edilmesinin, sürdürülmesinin gerekli olduğuna inandığını belirten Çetinsaya, "Yeni dönemde hep birlikte Türk üniversitelerinin araştırma ve eğitim alanında uluslararasılaşmasını, seçkin dünya üniversiteleriyle rekabet edebilir, etkileşebilir hale gelmelerini sağlayabilecek şekilde yeni bir yükseköğretim sistemini hep birlikte inşa etmeye ve bu çalışmalara devam etmeye kararlıyım" diye konuştu.

Cumhurbaşkanlığı'ndan teklif

Yusuf Ziya Özcan, "Cumhurbaşkanlığına başdanışman olacağınıza dair bazı haberler var. Teklif geldi mi?" sorusuna, "Geldi. Öyle bir şey var ama daha netleşmedi. Netleştiği zaman sizlerle paylaşırım" karşılığını verdi. Bir gazetecinin, "YÖK bahçesindeki hayvanlarınız da burada kalacak mı?" sorusu üzerine Özcan, "Zaten 3-5 tane hayvan var burada. Eğer sıkıntı olursa masraflarını ben de karşılayabilirim" dedi.

Bu konularda ilginizi çekebilir