Çevreci üretimle her gün 5 ağaç kurtarıyor

AKG Gazbeton Pazarlama ve Satıştan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Sırrı Güvenç, çevre politikalarını sürdürülebilir kılarak 2015 yılında üretim süreçlerindeki her kalemde yüzde 5 tasarruf sağlamayı hedeflediklerini söylüyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

DİDEM ERYAR ÜNLÜ

Gazbeton sektöründe, blok ve donatılı ürünler olmak üzere iki ana ürün çatısı altında üretim yapan AKG Gazbeton, 2014 yılında hayata geçirdiği üretim süreçlerindeki çevreci projeleri ile her gün 5 ağacı kurtarıyor. 

AKG Gazbeton, çevreci projeleri ile su kullanımında da 600 binden fazla insanın bir günlük su tüketimi olan 92 bin ton su tasarruf sağladı. 

AKG Gazbeton Pazarlama ve Satıştan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Sırrı Güvenç, çevre politikalarını sürdürülebilir kılarak 2015 yılında üretim süreçlerindeki her kalemde yüzde 5 tasarruf sağlamayı hedefl ediklerini söylüyor. 

AKG Gazbeton, 2011 sonunda üretime başlayan Çorlu fabrikası ile Türkiye’nin en büyük gazbeton üreticilerinden birisi. Başta Avrupa Birliği ülkeleri olmak üzere dünyanın çeşitli bölgelerinde yirmiden fazla ülkeye ihracat yapan AKG Gazbeton, ilave yatırımlarıyla yılda toplam 1 milyon 632 bin 000 metreküp gazbeton üretmeyi planlıyor. 

Doğalgaz kullanımında yüzde 10 tasarruf 

2014 yılında tüm üretim süreçlerinde, doğalgaz kullanımında toplamda yüzde 10 tasarruf sağlayan AKG Gazbeton, engellediği bin 800 ton karbon salımı ile bin 800 ağacı kurtardı. Su kullanımında 92 bin tonu aşan tasarruf ile 600 binden fazla insanın bir günde kullandığı suyun israf edilmesini engelleyen AKG Gazbeton, elektrik enerjisi kullanımında da yüzde 4 tasarruf sağladı. 

Bu tasarruf ile elektrik tüketiminden açığa çıkan karbon salımı oranı yüzde 9 azaldı. 

"Sürdürülebilir bir yol izlemeye devam edeceğiz" 

AKG Gazbeton’un 2014 yılında üretim süreçlerinde sağladığı tasarrufları sürdüreceğini belirten AKG Gazbeton Pazarlama ve Satıştan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Sırrı Güvenç, “Hedefimiz 2015 yılı sonuna gelindiğinde üretim süreçlerindeki mevcut tasarruf oranlarımızı her kalemde yüzde 5 arttırmak. Karbon salımını azaltma ve kaynaklarımızı korumak için sürdürülebilir bir yol izlemeye devam edeceğiz” diyor.

AKG Gazbeton'un çevreci üretim sürecinin sağladığı gelişmeler

1 - Ürünlerinin dış ambalajı olan polietilen kalınlığı inceltildi ve bu sayede ambalaj atıklarında yüzde 20 düşüş sağlandı. Ahşap ambalajların yeniden kullanımı ile yüzde 44’lük bir geri dönüşüm sağlandı.

2 - Ürün hurdalarının geri kazanımı projesi sayesinde yaklaşık 6 bin 600 m3/yıl atık azaltımı sağlayan AKG Gazbeton, ürün atıklarının bir kısmının geri kazanımı sayesinde bin m3/yıl atık, hammadde olarak sisteme alınıp yeniden değerlendirildi.

3 - Ege Bölgesi Sanayi Odası Çevre Ödülleri’nde “Kaynak Kullanımında Tasarruf ve Enerji Verimliliği” projesi ile “Çevre Dostu Proje” ödülü kazanıldı.

4 - Üretim süreçlerindeki çevreci teknolojisi ile 2014 yılında her gün 5 ağacı kurtardı.

5 - Çevre Ürün Beyanları (EPD) Belgesi alındı.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir