Cezaevindeki sera, yeni bir meslek kapısı olacak

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

DENİZLİ'DEN / Güneş DOĞDU

denizli@dunya.com

Denizli, geçtiğimiz günlerde çok güzel bir açılışa tanık oldu. İlimizin Sarayköy ilçesindeki açık cezaevinde, sera açılışı yapıldı. 2005 yılında açık cezaevine dönüştürülen Sarayköy Açık Cezaevi, 16 iş kolunda faal bir şekilde çalışıyor. 100 hükümlünün bulunduğu cezaevinde, 40 hükümlü değişik iş kollarında istihdam ediliyor.  Cezaevine kazandırılan bu sera da hükümlüler için yeni bir uğraş, yeni bir 'meslek' kazandıracak.

2,5 ayda tamamlanan ve 22 bin YTL'ye mal olan bin metrekarelik serada, ilk ürün olarak 10 ile 12 ton arası ürün alınması bekleniyor. Yetkililer, yılda üç defa ekim yapabilecek serada üretilen ürünlerde hiçbir pazarlama sorunu ile karşılaşmayacaklarının altını önemle çiziyorlar. Ayrıca cezaevinde hükümlüler için umut olacak çalışmalar devam ediyor; kurumda 29 Ekim tarihine kadar da demir atölyelerinin faaliyete geçmesi için çalışılıyor. 

Önümüzdeki dönemlerde ilimizde yıldızı parlayacak sektörlerden tarım ve hayvancılığın modern sistemlerde yapılacağı düşünüldüğünde, kalifiye eleman konusundaki talepleri Sarayköy Açık Cezaevi'nin karşılayacak olması il yatırımcılarımızı memnun edecektir. Yetkililer, hedeflerinin açık cezaevini üretim üssü haline getirmek olduğuna dikkat çekip, bu yönde de destek beklediklerini söylüyorlar.  

Cezaevlerinde işledikleri suçtan dolayı cezalarını çekmenin yanında bu insanların meslek sahibi edinilerek topluma kazandırılması ve rehabilite edilmesi, ülkemizin eğitim alanındaki hedeflerine ulaşmasında da önemli bir adım olacaktır. Ülkemizde eğitim alanındaki eksikleri giderme yönündeki çabalara ilimizde bu çalışma güzel bir örnektir. 

Denizli Sarayköy Açık Cezaevi'deki sera çalışmalarının en kısa zamanda güzel sonuçlar vererek diğer ceza evlerinde benzeri örneklere vesile olmasını diliyoruz.