Cezası "200 adet fidan dikmek"

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

AFYONKARAHİSAR - Şuhut ilçesinde yaşayan ve aracında kaçak sigara bulundurmaktan dolayı mahkemece, 200 adet fidan dikme cezası verilen 71 yaşındaki İsmail Güldüren, teslim aldığı fidanların bakımını 1 yıl boyunca yapacak.
 
Şuhut İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerince 15 Mart 2012'de asayiş uygulaması sırasında durdurulan ve aracında kaçak sigara bulundurmaktan adliyeye sevk edilen Güldüren'e, Afyonkarahisar 1. Asliye Ceza Mahkemesi, "Orman idaresince temin olunacak 200 fidanın gösterilecek yere dikimi yaparak, 1 yıl süreyle bakım ve gözetim yükümlülüğü'' cezası verdi.
1-244.jpg
 
Güldüren, kararın ardından hakkında verilen 200 adet fidan dikme cezasını yerine getirmek için Afyonkarahisar Fidanlık Müdürlüğü'ne bağlı Şuhut Fidanlığı'na başvurdu.
Afyonkarahisar Denetimli Serbestlik Müdürlüğü görevlileri ve Şuhut Belediyesi Zabıtası ekipleri, Güldüren'in fidanları dikip dikmediğini ve sonrası bakımıyla ilgili bir yıl boyunca denetleyecek.
 
[PAGE]
 
"Cezasımı gönül rızasıyla çekeceğim"
Güldüren, AA muhabirine yaptığı açıklamada, aldığı cezadan dolayı fidanları teslim almak için traktörle fidanlığa geldiğini söyledi.
Mahkemenin kendisine verdiği cezayı gönül rızasıyla çektiğini ifade eden Güldüren, "Fidan dikmeyi ceza olarak görmüyorum. Ben gönül rızasıyla bu fidanları dikeceğim. Fidanların bir yıl boyunca bakımlarını da yapacağım. Mahkeme '200 adet fidan dikeceksin' dedi. Mahkeme, Şuhut Belediyesi'yle temas kurdu. Belediye de bize yer gösterdi. Aldığım fidanları gösterilen yere dikeceğim. Belediyeden zabıta memurları ve denetim serbestlik memurları fidanları denetleyecekler'' dedi.
 
2-234.jpg
 
"Bu yıl 3 bin fidanı, ceza alan hükümlülere verdik"
Afyonkarahisar Fidanlık Müdürü Alparslan Altındaş da denetimli serbestlik uygulamasıyla ilgili olarak kendilerine gelen talepleri karşıladıklarını ve bu yıl denetimli serbestlik cezasına çarptırılan 30 hükümlüye 3 bin fidan verdiklerini bildirdi.
Fidan dikme cezasını olumlu karşıladıklarını dile getiren Altındaş, şöyle konuştu:
"En son Şuhut merkezden bir vatandaşımıza basit suçlardan olan kaçak sigara bulundurmaktan 200 adet fidan dikme cezası verilmiş. Denetimli serbestlik çerçevesinde ceza olarak dikeceği fidanları kendisine teslim ettik. Bu vatandaşımız diktiği fidanların bakımını 1 yıl boyunca yapacak."