ÇHD avukatları için tahliye kararı

Çağdaş Hukukçular Derneği operasyonu kapsamında tutuklu bulanan beş avukat serbest bırakıldı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD) operasyonu kapsamında tutuklanan sanıkların avukatları, dosyanın nakledildiği İstanbul 18. Ağır Ceza Mahkemesine 19 Mart'ta tahliye talepli dilekçe sundu. Bu talepleri değerlendiren mahkeme, tensip tutanağı düzenledi.

Mahkeme, tutuklu yargılanan avukatlar ÇHD Genel Başkanı Selçuk Kozağaçlı, ÇHD İstanbul Şube Başkanı Taylan Tanay, Ebru Timtik, Barkın Timtik ve Günay Dağ'ın, "üzerlerine atılı suçun niteliği, delil durumu, delillerin toplanmış, savunmalarının alınmış ve sabit ikametgah sahibi olması, delilleri karartma ihtimalinin bulunmaması, tutuklu kaldıkları süre ve benzer konumdaki sanıkların tutuksuz yargılanması, tutuklanmanın tedbir olması ve tutuklamadan beklenen gayeye bu aşamada ulaşılmış olmasını" dikkate alarak, tahliyesine karar verdi.

Mahkeme heyeti, sanıklar Oya Aslan ve Özgür Yılmaz'ın haklarındaki yakalama kararlarının kaldırılmasına karar verdi. Mahkeme heyeti söz konusu 7 sanık hakkında yurt dışına çıkış yasağı da koydu.  Heyet, 11 ve 12 Kasım 2014'te yapılacak duruşmanın adliye binasındaki büyük salonda yapılmasını kararlaştırdı.  Bu tahliyelerle dava kapsamında tutuklu sanık kalmadı.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir