Chelsea Amsterdam'da tarih yazdı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

LONDRA - UEFA Avrupa Ligi finalinde Benfica'yı 2-1 yenerek kupayı müzesine götüren Chelsea, Avrupa'da bir ilki gerçekleştirdi.

Geçen yıl Allianz Arena'da oynanan Avrupa Şampiyonlar Ligi finalinde Alman ekibi Bayern Münih'i penaltı atışları sonucunda yenerek kupaya uzanan Chelsea, bu yıl da Portekiz'in Benfica takımını UEFA Avrupa Ligi finalinde mağlup etti ve üst üste bu iki kupayı müzesine götüren ilk takım olarak tarihe geçti.

Chelsea, Avrupa kupalarında 5. kez şampiyon olmayı başardı. Londra temsilcisi, 1971 ve 1998 yıllarında Kupa Galipleri Kupası'nda, 1998 yılında UEFA Süper Kupası'da, geçen yıl da Şampiyonlar Ligi Kupası'nda mutlu sona ulaştı. "Maviler", aynı zamanda Şampiyonlar Ligi Kupası'nı müzesine götüren tek Londra kulübü olma özelliğine sahip.

Londra ekibi, UEFA Kupa Galipleri Kupası, UEFA Kupası ve Şampiyonlar Ligi kupalarını müzesine götüren Avrupa'daki 4 kulüpten biri oldu. Almanya'nın Bayern Münih, Hollanda'nın Ajax ve İtalya'nın Juventus takımları daha önce bu üç kupada şampiyonluğa ulaşmıştı.

İspanyollar, Almanlar'ı yakaladı

Chelsea'nin transfer rekoru kırarak Liverpool'dan renklerine bağladığı ve Benfica karşısında takımının ilk golünü atan İspanyol Fernando Torres ile vatandaşı Juan Mata, Dünya Kupası, Avrupa Şampiyonası, UEFA Şampiyonlar Ligi ve UEFA Avrupa Ligi'nde şampiyonluk yaşayarak önemli bir başarıya imza attı.

Daha önce Alman futbolcular Jurgen Kohler ile Andreas Möller, Dünya Kupası, Avrupa Şampiyonası, UEFA Şampiyonlar Ligi ve UEFA Kupası'nda zafer yaşamıştı.

Torres, maçtan sonra yaptığı açıklamada, "Çok mutluyum. İlk yarıda Benfica daha iyiydi ama biz bu kupayı çok istiyorduk" dedi.

Terry, iki finalde de oynayamadı

Geçen yıl Şampiyonlar Ligi finalinde Bayern Münih'e karşı forma giyemeyen takım kaptanı John Terry, dün gece de Benfica karşısında sakatlığı nedeniyle oynayamadı.

Terry, maç sonrası düzenlenen törende, Benfica'ya karşı sahaya kaptan olarak çıkan Lampard ile UEFA Avrupa Ligi Kupası'nı UEFA Başkanı Michel Platini'nin elinden aldı.

Benitez'in 4. kupası

Rus milyarder Roman Abramoviç'in sahibi olduğu Chelsea'den sezon sonu ayrılacak İspanyol menajer Rafael Benitez, dün gece Amsterdam'da 4. kez Avrupa kupası kazandı. 53 yaşındaki Benitez, Valencia ile 2004 yılında UEFA Kupası'nı, 2005 yılında Liverpool ile Şampiyonlar Ligi ve UEFA Süper Kupa'yı, dün gece de Chelsea ile UEFA Avrupa Ligi Kupası'nı kaldırmayı başardı.