CHP 'Ermenistan' protokolünün Meclise getirilmesini istedi

CHP İzmir Milletvekili Arıtman, AK Parti'nin "Ermenistan ile ilişkilerin normalleştirilmesi adına Türkiye'yi anormalleştirdiğini" ileri sürdü

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

ANKARA - CHP İzmir Milletvekili Canan Arıtman, Türkiye ve Ermenistan arasında imzalanan protokolü, TBMM'ye getirmemesini istedi.

Arıtman, yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye'nin, Türkiye ile Ermenistan arasında imzalanan protokolü bu şartlarda yaşama geçirirse, başta Azerbaycan olmak üzere tüm Türki cumhuriyetlerinde, Kafkasya'da "güvenilirliğini yitireceğini" savundu.

Dünyanın en önemli coğrafyalarından olan bu bölgelerdeki güvenin yitirilmesinin başta enerji konuları olmak üzere telafi edilemez biçimde ekonomik ve siyasi kayıplara yol açacağını savunan Arıtman, AK Parti'nin "Ermenistan ile ilişkilerin normalleştirilmesi adına Türkiye'yi anormalleştirdiğini" ileri sürdü.

Arıtman, AKP hükümetinden, Türkiye ve Ermenistan arasında imzalanan protokolü, TBMM'ye getirmemesini istedi. Canan Arıtman, Ermenistan Devlet Başkanı Sarkisyan'dan da 14 Ekim'de Türkiye'ye maça gelmemesi talep etti.