CHP 4 büyük miting düzenleyecek

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Haluk Koç, CHP'nin 4 büyük miting düzenleyeceğini açıkladı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK) Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu, başkanlığında toplandı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Haluk Koç, MYK devam ederken düzenlediği basın toplantısında, ele alınan konular ve gündemdeki gelişmeler hakkında bilgi verdi, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Koç, MYK'da alınan karar doğrultusunda CHP'nin ilki 18 Mayıs Cumartesi günü Aydın'da olmak üzere 4 büyük miting düzenleyeceğini açıkladı.

Mitinglerle CHP'nin parlamentodaki mücadelesinin yanı sıra bugünkü anti demokratik sürecin tüm uygulamalarını sokağa taşıyacaklarını ifade eden Koç, sırasıyla 18 Mayıs Cumartesi günü Aydın'da, 1 Haziran Cumartesi günü İstanbul'da, 9 Haziran Pazar günü Mersin'de ve 15 Haziran Cumartesi günü de Ordu'da 4 büyük miting gerçekleştirileceğini belirtti. 

"Milletvekilleri için yasa teklifi"

"Milletvekilleri için yasa teklifi" konusuna da değinen Koç, "Benim bireysel olarak bu tür özel yetkilerle, özel güçlendirmelerle hayatım boyunca hiçbir bağım olmadı. Olanı bile kullanmadım. CHP'lilerin genel tutumu da o şekildedir" dedi.

CHP "Tutum Belgesi"ni açıklayacak

Gerçek bir demokrasi ikliminin hakim olmadan, gerçek bir barıştan söz edilemeyeceğini vurgulayan Koç, bu çerçevede Kılıçdaroğlu'nun cuma günü İstanbul'da düzenleyeceği bir toplantıyla CHP'nin "Demokratikleşme Manifestosuyla", "Tutum Belgesini" açıklayacağını bildirdi.

"Başbakan da doğrudan sorumludur"

Suriye'de kanlı bir iç savaşın yaşandığını belirten Koç, CHP olarak savaşan ya da savaştırılan tarafların hiçbirisinin yanında olmadıklarının altını çizdi.
 
Koç, "Suriye'de şu anda akan Müslüman kanından Esed kadar Başbakan da doğrudan sorumludur" iddiasında bulundu.