CHP'den 'Adalet Yürüyüşü'

CHP Lideri Kılıçdaroğlu, MİT TIR'ları davasında 25 yıl hapse mahkum edilen CHP Milletvekili Berberoğlu'na destek vermek için Ankara'dan İstanbul'a yaptığı Adalet Yürüyüşü'ne devam ediyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu öncülüğünde, İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu'nun MİT tırlarının durdurulmasıyla ilgili davada tutuklanmasının ardından, başlatılan "Adalet yürüyüşü" sürüyor. ,

CHP Lideri Kılıçdaroğlu ve beraberindekilerle Güvenpark'tan yola çıkan grup, Atatürk Bulvarı'nı takip ederek, İstanbul Yolu'na ulaştı. 

Çeşitli sloganlar eşliğinde yola devam eden gruba, Yenimahalle Köprüsü yakınlarında, yolun karşı tarafında duran bazı araçlardan Rabia işareti yapıldı. Bunun üzerine, yürüyüşe katılan bazı kişiler ile Rabia işareti yapanlar arasında kısa süreli arbede çıktı. Olay, Çevik Kuvvet ekiplerinin araya girmesiyle sonlandırıldı.

Öte yandan, devam eden yürüyüş sırasında bayılan vatandaşlara da sağlık ekiplerince müdahale edildi.

Yürüyüşe, Batıkent 75. Yıl Hipodromu civarında mola verileceği ve bugün orada konaklanacağı belirtildi.

Berberoğlu'nun tutukluluğuna itiraz

Bu arada durdurulan MİT tırlarının görüntülerini eski Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar'a verdiği iddiasıyla yargılandığı davada, "devletin güvenliği veya iç veya dış siyasal yararları bakımından niteliği itibarıyla gizli kalması gereken bilgileri siyasal veya askeri casusluk maksadıyla açıklamak" suçundan 25 yıl hapis cezasına çarptırılan Enis Berberoğlu'nun tutukluluğuna itiraz edildi.


"Yürüyüşümüz bu ülkeye adalet gelinceye kadar devam edecek"

Yürüyüş öncesinde açıklamalarda bulunan CHP Lideri, Ülkede birlikte yaşanması için zorunlu olan adaletin olmadığı yerde devletin ve insanın da bulunmayacağını belirterek, "O nedenle adalet yürüyüşümüzü başlatıyoruz. Bugün yürüyeceğim, umuyorum vicdanları sağır olanlar bizim bu yürüyüşümüzün anlamını kavrarlar, umuyorum vicdanları sağır olanlar bizim bu yürüyüşümüze, sesimize, bizim sözümüze kulak verirler" dedi.

Gerginlik ve kavga istemediklerini, birlikte, huzur içinde yaşamak istediklerini bildiren Kılıçdaroğlu, mahkemelerde ve hapishanelerde gazetecilerle öğretim üyeleri istemediklerini ifade ederek, "Bunlar bize acı veriyor ve bu acıyı sonlandırmamız gerekiyor. Söylemiştim 'eğer bir bedel ödemek gerekiyorsa, o bedeli önce ben ödeyeceğim.' diye. Şimdi yürüyeceğim İstanbul'a kadar, bu son olmayacak. Bizim yürüyüşümüz bu ülkeye adalet gelinceye kadar devam edecek" açıklamasında bulundu. 

Geniş güvenlik önlemleri

Katılımcıların alana alınması öncesi Güvenpark ile çevresinde, polis ekipleri tarafından yoğun güvenlik tedbiri alınmış, bomba imha uzmanı ekipleri dedektör ve köpeklerle arama yapmıştı.

Valilikten 'yürüyüş' açıklaması

Valilik yürüyüş öncesinde bir açıklama yayınlamıştı. O açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Yapılacak etkinlikte kamu düzeninin, kamu güvenliğinin, trafik düzeninin ve toplantıya katılanların güvenliğinin sağlanması esastır. Bu amaçla, alınacak güvenlik tedbirlerine etkinliği düzenleyen ve katılanların uyması zorunludur. Katılımcılar, Güvenpark'taki toplanma alanına üst araması yapılarak alınacaktır. Yürüyüşün Ankara ili sınırları içerisindeki kısımlarında katılımcıların güvenliğini ve trafik düzenini sağlamak amacıyla korteje, Valiliğimize bildirilen makul sayıdaki kişi katılabilecektir. İl merkezinden sonra yürüyüşe devam edecek olanlar, güvenlik kuvvetlerince kendilerinin tanınabilmesi ve güvenliklerinin sağlanabilmesi için pazu bandı, yelek ve yaka kartı kullanacaktır."