CHP Bremen mızıkası gibi

Çelik, "CHP 'Biz Cumhuriyetle yaşıt bir partiyiz, kuran bir partiyiz, Atatürk'ün partisiyiz' diyor. Atatürk'e haksızlık yapmayın" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, "CHP'ye bakın, Bremen mızıkası gibi her yerde ayrı bir ses çıkıyor. Hiçbir partinin CHP'nin durumuna düşmesini istemem. Yeri geldiği zaman, 'Biz Cumhuriyetle yaşıt bir partiyiz, kuran bir partiyiz, Atatürk'ün partisiyiz' diyorlar. Canım, Atatürk'e haksızlık yapmayın" dedi.

Çelik, AK Parti MYK toplantısının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Çelik, yarın grup toplantısının, parti genel merkezinde, basına kapalı gerçekleştirileceğini bildirdi.

Bir gazetecinin, "CHP'nin, başörtüsünün üniversitelerin dışında kullanılmayacağı yönünde hükümetin bir taahhüdünün olup olmayacağı"na ilişkin beklentisini hatırlatması üzerine Çelik, şunları söyledi:

"Üniversitelerdeki eğitim öğrenim özgürlüğünden bahsediyoruz. Bu özgürlükten söz ederken olmayacakları gündeme getirmek aslında ipe un sermektir. Biz AK Parti'nin binasından söz ediyorsak, 'CHP'de de şunlar olmalı, şunlar olmamalı'yı gündeme getirmek topu taca atmaktır. Bu çok mantıklı bir şey değil. Veya televizyonların problemlerinden söz ediyorsak, eğer birileri orada yazılı medyayı gündeme getiriyorsa konuyu saptırıyor demektir, aslında yapıcı yaklaşmıyor demektir. Yıllardan beri üniversitelerde bir kılık kıyafet problemi var. Bunu herkes biliyor. Bilmeyen yok aslında. Gündemde olan budur, üzerinde konuşulan da budur. 'Efendim bu olur mu, olmaz mı?'. Cumhurbaşkanlığındaki resepsiyonu bile, 29 Ekim davetini bile buna bağlamak, böyle bir şarta bağlamak açıkçası bizi hayretler içinde bıraktı. Sayın Cumhurbaşkanı cumhurun başkanıdır ve Sayın Cumhurbaşkanı bir davette bulunuyor. Anamuhalefet partisinin içerisinde bulunduğu durumu da hep birlikte izliyoruz. 'Efendim Türkiye Cumhuriyeti' denilmedi... Daha önce Milli Eğitim Bakanlığı bir kurumsal kimlik çalışması yaptı. Okulların tabelalarını standart hale getirdik. Eskiden kimin canı nasıl istiyorsa öyle tabela asıyordu. Bir görüntü kirliliği vardı. Efendim daha önce okulun üzerinde yazıyormuş, 'Türkiye Cumhuriyeti diyelim ki Aydınlıkevler Lisesi'... Biz sadece tabelada Aydınlıkevler Lisesi yazıyoruz. Fakat logo içinde Türkiye Cumhuriyeti Milli Eğitim Bakanlığı yazılıdır. CHP bundan dolayı kıyamet kopardı. 'Türkiye Cumhuriyeti kayboldu' diye basın toplantısı düzenlediler. Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı bir davette bulunuyor. 'Türkiye Cumhurbaşkanı Sayın Abdullah Gül, sizi davet ediyor' diye davet gönderiyor. Siz diyorsunuz ki burada 'Türkiye Cumhuriyeti yok'. Cumhuriyetin olmadığı yerde Cumhurbaşkanı olur mu? Orada kral mı yazıyor, sultan mı yazıyor, melik mi yazıyor? Konuyu saptırmayalım, konuyu zemininde tartışalım. Mesele ne ise ona yoğunlaşalım. Biz CHP'ye de MHP'ye de BDP'ye de gideceğiz. Grup başkanvekillerimiz onların kapısını çalacak. Belki yarın, belki hafta içinde bunlardan görüşme talebinde bulunacaklar ve neler yapılabileceği konusunda onlar arasında görüşülüp konuşulacak. İyi niyetle yaklaşılması halinde çok rahatlıkla bu mesele Türkiye'nin gündeminden çıkar. Biz de enerjimizi böyle bir meseleyle tüketmemiş oluruz."

 

Bu konularda ilginizi çekebilir