CHP de salıyı bekliyor

CHP lideri Kılıçdaroğlu, salı günü 550 parlamenterin orada olmasını ve and içmelerini beklediklerini söyledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, TBMM'de salı günü yapılacak milletvekili yemin törenine ilişkin, "Biz 550 parlamenterin orada olmasını ve and içmelerini bekliyoruz. Demokrasinin temel kuralı budur" dedi.

Kılıçdaroğlu, Ayaş'ta düzenlenen Dut Festivali'nin ardından ilçeden ayrıldı. Parti otobüsünde bir grup gazetecinin gündeme ilişkin sorularını yanıtlayan CHP Lideri Kılıçdaroğlu, TBMM'de salı günü yapılacak milletvekili yemin töreniyle ilgili soru üzerine, "Biz 550 parlamenterin orada olmasını ve and içmelerini bekliyoruz. Demokrasinin temel kuralı budur" değerlendirmesinde bulundu.

CHP'den milletvekili seçilen Ergenekon davası tutuklu sanıkları Mehmet Haberal ve Mustafa Balbay'ın tahliye isteminin reddedilmesi ve ardından yapılan itiraza ilişkin soru üzerine de Kılıçdaroğlu, "CHP olarak iyi niyetle salı gününü bekliyoruz. 550 milletvekilinin orada olmasını gerekiyor" diye konuştu.

Erdoğan'ın önündeki engelleri kaldırdık

CHP'nin demokrasi sınavını verdiğini, ülkeye çok partili rejimi getirdiğini ifade eden Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:

"Ve yine bu ülkede yüzde 34.7 oy aldı diye Recep Tayyip Erdoğan'ın önündeki engelleri kaldırdık. Milletin iradesine saygı duyduğumuz için. Onun hapse girmesini istemedik. 'Gel arkadaş, önündeki engelleri kaldırıyoruz, gel buyur sen de Parlamentoya gir' dedik. Şimdi millet oy vermiş, mahkumiyet yok, kimse mahkum olmamış ama 'hayır sen gelemezsin...' Buna ilk itiraz etmesi gereken kişi, o demokrasi ve özgürlük söylemini dilinden düşürmeyen kişinin olması lazımdı. Demokrasi ve özgürlük sadece onun için değil, 'demokrasi ve özgürlük bizim gibi düşünmeyen insanlar için de olmalıdır' diyebilmelidir. Milletin iradesi tecelli edecektir. Milletin iradesi tecelli edinceye kadar, milletvekili seçilip mazbata alıp, TBMM'ye Yüksek Seçim Kurulunun bildirdiği isimler, Resmi Gazete'de yayımlanan isimler, TBMM'ye gelip yemin içinceye kadar CHP kararlı, vakur duruşunu sergileyecektir. Ödün vermeyeceğiz."

 

Bu konularda ilginizi çekebilir