CHP, Hazinedarı disipline sevk etti

CHP Beşiktaş Belediye Başkanı Hazinedar partisi tarafından disipline sevk edildi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Selin Sayek Böke, CHP'nin Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar'ı geçici çıkarma istemiyle disipline sevk ettiğini açıkladı.

Böke'nin yaptığı açıklama şöyle:

"Cumhuriyet Halk Partisi Türkiye için hukuk derken bunu boşta kalmış bir kavram olarak söylemiyor, kendi içinde de hukuku işleten bir parti, Türkiye'de gerçek hukuku getirecek olan partidir. Cumhuriyet Halk Partisi bahsettiğiniz bu her iki konuda da kendi hukuki çerçevesi içerisinde bugün MYK'da değerlendirmelerini yaptı, Beşiktaş Belediye Başkanımızın disipline sevk edilmesi konusunda bir karara vardı. Bundan sonra artık disiplin kurulunun bu süreci yönetmesini takip edeceğiz.

Bizim tartıştığımız mesele bunun bir disiplin sürecine dönüşüp dönüşmemesi meselesiydi, Cumhuriyet Halk Partisi Türkiye'de ki her vatandaşa çok değer veren bir siyaset güdüyor. Türkiye'nin 80 milyonu için ortak bir hayal kuruyor. Bu hayal demokrasiye kendini dahil edebileceği her yolun açılmasından geçiyor. İşte biz o yüzden aktif üyelik vurgusu yapıyoruz. Demokrasiye dahil olma heyecanı ve güvenini duyacakları bir Türkiye inşa etmek istiyoruz. Bu açıdan aktif olmayan üyelerimizde aktif konuma dönüştürecek, hep beraber bu demokrasiyi yaşatacak adımları atmak içinde bu hafta da MYK'mızda değerlendirmeler yaptık"

Hazinedar'ın Umre dönüşünde belediye işçileri tarafından karşılanması eleştirilere neden olmuştu.