CHP İstanbul İl Başkanlığı'ndan 'Adalet Nöbeti'

CHP İstanbul İl Örgütü, Ankara'dan yürüyüş başlatan Kılıçdaroğlu İstanbul'a gelene kadar Maçka Demokrasi Parkında eylem yapacak.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

CHP İstanbul İl Örgütü tarafından, Ankara'dan yürüyüş başlatan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu İstanbul'a gelene kadar Maçka Parkında eylem yapma kararı alındı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yasemin Öney Cankurtaran, burada yaptığı konuşmada, Berberoğlu'nun tutuklanmasının, demokrasiye açılmış bir savaş olduğunu savundu. 

Ülkede her gün gerilimin arttığını anlatan Cankurtaran, "Bu sisteme karşı adalet istemek için direniş başlatıyoruz. AİHM'nin aldığı karardan sonra faşist politikalar iyice artırılmıştır. Buna müsaade etmeyeceğiz. Yargı adalet dağıtmaktan ziyade, AKP'nin sopası haline dönüşmüştür. AKP bize meydan okuyorsa, biz de CHP olarak buradan meydan okuyoruz. Sonuna kadar buradayız. 'Adalet" diyerek yürümeye devam edeceğiz." dedi.  

"Genel Başkanımız İstanbul'a gelene kadar eylemimiz devam edecek"

CHP İstanbul İl Başkanı Cemal Canpolat ise Berberoğlu'nun haksız infazla karşılaşmasına karşı mücadele başlattıklarını dile getirerek,"Onun şahsında tüm mağdur olanların, sahipsiz olanların, ötekilerin, damadı güçlü olmayanların da mücadelesidir bu. Berberoğlu'nun tek bir kalemi vardır. Basında birçok alanda çalışmış, gazetecilik dışında hiçbir mesleği olmayan bir arkadaşımızdır. Kendisi üzerinden CHP ile bir hesaplaşma başlatılmıştır. CHP buna müsaade etmeyecektir. Bu mücadeleyi daha kararlı şekilde yürüteceğiz" diye konuştu.

Canpolat, bu kapsamda eylem yaptıklarını ifade ederek, "Genel Başkanımız Ankara'dan İstanbul'a gelene kadar buradaki oturma eylemimiz, etkinlik, şölenlerle, şiir okuma, tiyatro gösterileriyle devam edecektir" açıklamasında bulundu

"Tıkanan demokrasi yollarını açmak herkesin namus borcudur"

CHP Genel Başkan Yardımcısı Engin Altay da Berberoğlu'nun tutuklanmasını kabul etmeyeceklerini söyleyerek, "Maçka Parkı ve Güvenpark'tan başlayan kar topunu çığa dönüştürerek, Türkiye'nin tıkanan demokrasi yollarını açmak herkesin namus borcudur" ifadelerini kullandı.

Eyleme, Enis Berberoğlu'nun eşi Oya Berberoğlu, bazı CHP milletvekilleri, STK temsilcileri ve vatandaşlar da katıldı. 

CHP 'Adalet Yürüyüşü'nü başlattıCHP 'Adalet Yürüyüşü'nü başlattı

CHP'li Enis Berberoğlu'na 25 yıl hapisCHP'li Enis Berberoğlu'na 25 yıl hapis