CHP Lideri Baykal: Ekonomi sahipsiz

Baykal, Bodrum'un Gümüşlük beldesinde temel atma törenine katıldı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BODRUM - Ekonominin ciddi bir sıkıntının içine girdiğini kaydeden CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, "Ekonomi sahipsiz, gelecek kaygılı, işsizlik arttı, faizler yükseldi, piyasalar sıkıntılı noktaya sürüklendi" dedi.

Açılış ve temel atma törenleri için Bodrum'a gelen Genel Başkan Baykal, Gümüşlük beldesinde temel atma törenine katıldı.

Baykal, burada yaptığı konuşmada, Türkiye'nin ekonomik krize girdiğini söyledi.

Baykal, şöyle konuştu:

"Ekonomi ciddi bir sıkıntının içine giriyor. 'Tedbir alın' dedik almayı düşünmediler. 'Bize vurmaz bu kriz, teğet geçer' dediler. 'Zirveyi döndü, inişe geçti' dediler. Ama tam tersi kriz her geçen gün daha da ciddi duruma geliyor. Başka ülkeler bir araya gelip paketler yaptı. İkinci paketlerini yaptılar. Bizimkiler hala hiçbir düzenleme hiçbir çalışma yapmış değil. Ekonomi sahipsiz, gelecek kaygılı, işsizlik arttı, faizler yükseldi. Piyasalar sıkıntılı noktaya sürüklendi. Böyle bir tablonun içindeyiz."

"Başı boş teröre meydan bıraktı"

Terörün halinin ortada olduğunu belirten Baykal, şunları kaydetti:

"Eskiden terörle güvenlik güçlerine saldırı yaparlardı. Bombalar, mayınlar patlatırlardı. Sonra kaçar gizli gizli terör yaparlardı. Şimdi artık bu bitti. Ülkenin belli coğrafyaları işgal altında. O coğrafyalarda istediklerini yapar hale geliyorlar. Hükümetin, devletin sözü geçmez hale geliyor. Ciddi sıkıntılı bir nokta. Hükümet bu konular karşısında ne yapacağını bilemez halde. Şu ana kadar meydanı boş bıraktı, aciz, tedbir almıyor. Başı boş teröre meydan bıraktı. Geçenlerde bir anladık İmralı'daki Öcalan'a arkadaş getirmek üzere inşaat yapmaya çalışıyorlar. Bunlarla meşguller. Bunun haberi çıktığı anda şehit binbaşıyı toprağa verdik. Yani kime hizmet ediyorsun. Bir yandan da pazarlık yapmaya çalışıyorlar. Diyorlar ki 'Bizim istediklerimizi yaptırırsan kime, PKK'ya, o zaman seni daha da rahatlatırız. Böyle bir pazarlık düşünülebilir mi? Terörle, PKK'yla böyle bir pazarlığa devletin girmesi kabul edilebilir mi? Maalesef bunlara tanık oluyoruz."

"Sistemli yolsuzluk"

CHP lideri Baykal, hükümetin 'yolsuzluğu kaldıracağız, her türlü tedbiri alacağız' diye iktidara geldiğini söyledi.

Baykal, şunları kaydetti: "Yolsuzluklar kaldırıldı mı? Yolsuzlukların sonu alındı mı? Tedbir alındı mı? Bir Deniz Feneri ortaya çıktı. İnanılır gibi değil. Yani Almanya'da bir dernek kurulmuş. O dernek adına yardım derneği diye para toplanıyor. Parayı toplayanlar kim? Bunların yandaşları. Ne yapıyor bu paraları, alıyor buraya gönderiyor. Para insanlara yardım amacıyla mı harcanıyor? Hayır, televizyon kurmak için harcanıyor. Televizyon kurduruyor. O televizyon hangi partiyi destekliyor? İktidar partisini, AKP'yi. Bugüne kadar belli kişiler yolsuzluk yapardı ama artık bunlar geride kaldı. Şimdi belli bir siyasi sistem yolsuzluk yapıyor. Sistemli yolsuzluk var artık. Bunun için yardım derneği kuruluyor. İnsanların iyi duygularıyla yaptıkları yardım paraları, zekatlar, fitreler toplanıyor. Vatandaşın zekatına, fitresine göz dikiyor. O toplanan paralarla geliyor burada televizyon kuruyor. Bu anlayışı değiştirmemiz gerekiyor."