CHP Milletvekili Tanal'dan suç duyurusu

Tanal, Adana İnfaz Kurumları ve Tutukevleri İzleme Kurulu memurları hakkında, gerçeğe aykırı bilgi verdikleri iddiasıyla suç duyurusunda bulundu

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - CHP İstanbul Milletvekili ve İnsan Hakları İnceleme Komisyonu Üyesi Mahmut Tanal, Adana İnfaz Kurumları ve Tutukevleri İzleme Kurulu memurları hakkında, cezaevlerindeki duruma ilişkin gerçeğe aykırı bilgi verdikleri iddiasıyla suç duyurusunda bulundu. 

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına verilen suç duyurusu dilekçesinde, TBMM İnsan Hakları İnceleme Komisyonu'na, Adana Ceza İnfaz Kurumlarından 43 başvuru yapıldığı bildirildi. 

Dilekçede, şikayetler üzerine TBMM İnsan Hakları İnceleme Komisyonunca oluşturulan alt komisyonun, Adana F Tipi Yüksek Güvenlikli Ceza İnfaz Kurumu, Adana E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu ve Karataş Kadın Ceza İnfaz Kurumu'nda incelemelerde bulunduğu ifade edildi. 

Adana Ceza İnfaz Kurumu ve Tutukevleri İzleme Kurulu'nun düzenlediği raporlarda, söz konusu ceza infaz kurumlarında "herhangi bir yakınma ve istek bulunmadığı, mevzuata aykırı bir durum gözlemlenmediği" yönünde hakikate aykırı bilgi verdiği savunulan dilekçede, buna karşın alt komisyonun, incelemeleri sonucunda mevzuata aykırı 15 farklı durum tespit ettiği aktarıldı. 

Dilekçede, raporu hazırlayan Tutukevleri İzleme Kurulu görevlilerinin, hakikate aykırı bilgi vererek, "görevi kötüye kullanma" ve "resmi belgeyi bozmak, yok etmek veya gizlemek" suçlarını işledikleri kaydedildi. 

Bu konularda ilginizi çekebilir