Kılıçdaroğlu: İstedikleri her şeyi veren sizsiniz

Kılıçdaroğlu, Başbakan Yıldırım'ın 'demokrasi diye teröre destek vermeyin' açıklaması üzerine, "Hakimleri savcıları PKK'nın ayağına siz götürdünüz. FETÖ'yü besleyen, istedikleri her şeyi veren sizsiniz" açıklamasını yaptı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, "Demokrasiye sahip çıkalım" açıklamasına Başbakan Binali Yıldırım'dan "Demokrasiye sahip çıkmak için teröre sahip çıkmayalım" yanıtı geldi. Bu gelişme üzerine Kılıçdaroğlu da sosyal medya hesabı üzerinden bir cevap yayınladı.

Kılıçdaroğlu'nun twitter üzerinden yaptığı açıklama şöyle:

"PKK Binali Yıldırım Bey'e saldırmadı, bana saldırdı. Teröre ve teröristlere kucak açanlar, çadır mahkemeleri kuranlar sizsiniz!

Hakimleri savcıları PKK'nın ayağına siz götürdünüz. FETÖ'yü besleyen, istedikleri her şeyi veren sizsiniz? Türkiye yönetilmiyor savruluyor!"

Başbakan'dan Kılıçdaroğlu'nun çağrısına yanıtBaşbakan'dan Kılıçdaroğlu'nun çağrısına yanıt

CHP, olağanüstü toplandı

Öte yandan, CHP Parti Meclisi (PM), Kılıçdaroğlu başkanlığında olağanüstü toplandı.

CHP'li milletvekillerinin de katılımıyla, parti genel merkezinde gerçekleşen toplantı, basına kapalı yapılıyor.

Toplantıda, Kılıçdaroğlu'nun konuşma yapacağı, son dönemde Türkiye'de yaşanan gelişmelerin değerlendirileceği ifade edildi.

İzmir programını yarıda keserek Ankara'ya dönen Kılıçdaroğlu, dün de parti genel merkezinde Merkez Yönetim Kurulunu (MYK) olağanüstü toplamıştı. Toplantıda, HDP milletvekilleri ile Cumhuriyet Gazetesi yazar ve yöneticilerinin tutuklanması değerlendirilmişti.