CHP 'spor politikası' oluşturuyor

CHP Spor Üst Kurulu, partinin spor politikasına yönelik yol haritasını belirlemek üzere ilk toplantısını yaptı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yasemin Öney Cankurtaran öncülüğünde, parti genel merkezinde gerçekleşen toplantı yaklaşık 4 saat sürdü.

CHP Genel Sekreteri Kamil Okyay Sındır, Genel Başkan Yardımcıları Erdal Aksünger ve Seyit Torun'un da katıldığı toplantıda, 81 ilden farklı branşlardaki spor insanları, parti örgütü ve belediye temsilcileri de yer aldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Cankurtaran, 1990’larda Türkiye’de çağ atlayan sporun, 2000’li yıllarda gerilemeye başladığını kaydederek, bunun en temel nedeninin, spor politiğini oluşturan unsurların görmezden gelinmesi olduğunu ifade etti.

Cankurtaran, sporun geliştirilmesinin bir devlet politikası haline getirilmesi, kurumlar arası iş birliğinin arttırılması, özellikle de okullarda sporun yaygınlaştırılması gerektiğini vurguladı.

"CHP, temiz sporu teşvik etmeli"

Toplantıda sporun geliştirilmesi için şu görüşler ve öneriler ön plana çıktı:

"CHP’nin spor politikası insan odaklı olmalı. CHP, temiz sporu teşvik etmeli. CHP’li belediyelerde ve ilçe örgütlerinde spor masası kurulmalı, yerel yönetimler ve örgütler spor konusunda okul spor grupları ve amatör spor kulüpleriyle daha fazla iş birliğine girmeli ve bu işbirliği ortak spor etkinlikleri ile eyleme dönmeli. Belediyeler, sporu sevdirecek politikalar uygulamalı ve buna uygun tesisler yapmalı. Kadınların futbol dahil daha fazla spora katılımlarının sağlanması için çalışmalar yapılmalı. Engelli ve bağımlıların da spora yönlendirilmesi noktasında projeler geliştirilmeli, gerekli teşvikler yapılmalı."