CHP ve MHP'de 'tezkere' gerilimi sürüyor

Kılıçdaroğlu ve Bahçeli'nin tezkere tartışmalarına MHP Genel Başkan Yardımcısı Yalçın da katıldı. Yalçın, "CHP kendi pisliğini örtmek için başkalarının avlusunu kirletmeye çalışmaktadır" dedi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, "PKK Yasası' diye anılan teklif TBMM'den geçerken destekleyen, sözde 'Çözüm Süreci'nin baş destekçisi olan Anamuhalefet partisi lideri, kendi pisliğini örtmek için başkalarının avlusunu kirletmeye çalışmaktadır" dedi. 

Yalçın, yaptığı yazılı açıklamada, son günlerde başta CHP olmak üzere bazı çevreler tarafından "MHP'nin tezkereye 'Evet' oyu vererek AKP'ye payanda olduğu" yönünde iddiaların "kamuoyuna servis edildiğini" belirtti. 

Bazı kesimlerce de "MHP'nin tezkereyi destekleyerek PKK ile aynı safta yer aldığı"nın öne sürüldüğünü ifade eden Yalçın, "Gerek partimizin tabanında gerekse liberallerden milliyetçi-muhafazakar çevrelere kadar geniş bir siyasi yelpazede MHP hakkında algı kırılması, yanılsama oluşturmayı hedefleyen bu iftiralar, ne yazık ki belli kesimlerdeki büyük cehalet ve önyargıları da beslemektedir" değerlendirmesinde bulundu. 

Yalçın, Türkiye'nin güvenliği ve güney sınırlarından gelen bölücü tehdidin partiler ve siyasetler üstü bir konu olduğuna işaret ederek, şunları kaydetti: 

"Bu tehdit dolayısıyla TBMM'de kabul edilen tezkere ile gerektiğinde sınırlarımızın dışına asker gönderme ve tampon bölge kurma yetkisinin hükümete verilmesi, sadece AKP iktidarını ilgilendiren bir husus değildir. Bu milli bir meseledir ve ucuz siyasete kurban edilemez. O bakımdan Türkiye'nin çıkarlarıyla hükümetin niyet ve önceliklerini birbirinden ayırmak lazımdır." 

"MHP'nin desteği kayıtsız şartsız değil" 

Ayrıca tezkerede yer alan hususlarla tampon veya güvenli bölge oluşturma konusunda MHP'nin desteğinin kayıtsız şartsız olmadığını vurgulayan Yalçın, "MHP, tezkereye her türlü bölücü ayrıştırıcı tehdide karşı Türkiye'nin güvenliği sağlansın, dış tehdit unsurlarına karşı birlik ve bütünlüğümüz muhafaza edilsin, ülkemizin hayati çıkarları korunsun diye şartlı destek vermişti" ifadesini kullandı. 

Semih Yalçın, şu görüşleri dile getirdi: 

"MHP'nin desteği, AKP iktidarına bölgede Türkiye'yi zarara uğratacak bir maceraya girme ve herhangi bir terör örgütüne payanda olma icazeti vermemektedir. Desteğimiz, topraklarımıza yabancı asker postalının değmesine 'Evet' dediğimiz anlamına da gelmemektedir. MHP, tezkere ile hükümete tanınan yetkilerin çıkarlarımızı ve milli egemenliğimizi zedelemeyecek şekilde kullanılması yönünde daha başından uyarılarda bulunmuştur." 

Suriye ve Irak sınırından Türkiye'ye yönelik tehdidin bugün eskisinden daha fazla olduğunu vurgulayan Yalçın, "Hal böyle iken CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun partimizi 'AKP'ye koltuk değneği olmakla' suçlaması haksızlıktır" değerlendirmesinde bulundu. 

Semih Yalçın, şunları kaydetti: 

"PKK Yasası' diye anılan teklif TBMM'den geçerken destekleyen, sözde 'Çözüm Süreci'nin baş destekçisi olan Anamuhalefet partisi lideri, kendi pisliğini örtmek için başkalarının avlusunu kirletmeye çalışmaktadır. Oysa CHP Atatürk'ten sonra bölücülüğün neşvünema bulduğu bir siyasi bataklığa dönüşmüştür. Bugün de kısmen bu hüviyetini korumaktadır. CHP'nin ulusalcılığı da milliyetçiliği de sahtedir. Açıklamasında Suriye'nin toprak bütünlüğünden söz eden Kılıçdaroğlu'nun tezkereye karşı çıkmaktaki asıl niyeti ise milli çıkarlarımızı savunmak değil, her zaman olduğu gibi Esad'ı ve Esad rejimini kollamaktır." 

Hükümetin de tezkereyle verilen yetkiyi bölgede herhangi bir güç odağına destek olma veya Esad'ı devirme bahanesiyle kullanmaması gerektiğini belirten Yalçın, Türkiye'nin, Suriye'deki iç savaşın tarafı olma hatasına düşmemesi gerektiğine de dikkati çekti. 

Bu konularda ilginizi çekebilir