CHP ve MHP'ye 100 biner liralık dava

Vakıf hakkında hakaret ve iftira içeren sözler sarf ettikleri gerekçesiyle CHP lideri Kılıçdaroğlu ve MHP lideri Bahçeli'den 100 biner lira tazminat istemiyle dava açıldı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Türkiye Gençlik ve Eğitime Hizmet Vakfı (TÜRGEV) avukatları, vakıf hakkında hakaret ve iftira içeren sözler sarf ettikleri iddiasıyla CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'den 100 biner lira tazminat istemiyle dava açtı. 

TÜRGEV'in avukatlarından Selma Yıldız, Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na gelerek, dava dilekçesini nöbetçi İstanbul Asliye Hukuk Mahkemesi'ne sundu. 

"TÜRGEV'i rüşvetçi bir vakıf gibi gösterip zan altında bıraktı"

Dava dilekçesinde, Kılıçdaroğlu'nun, partisi tarafından Ankara Yenimahalle'deki Nazım Hikmet Kültür Merkezi'nde düzenlenen programda basın mensuplarının soruları üzerine, vakıf hakkında gerçeklikle ilgisi olmayan, hakaret ve iftira içeren, vakfın manevi olarak yıpranmasına sebebiyet veren sözler sarf ettiği belirtilerek, bunların da 7 Aralık gazetelerinde yer aldığı kaydedildi. 

"Kılıçdaroğlu'nun bu çirkin sözleri, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan'ın vakfın yönetim kurulunda olması nedeniyle sarf ettiği" öne sürülen dilekçede, "Asıl görevi kamuoyunu aydınlatmak ve bilgilendirmek olan davalı Kılıçdaroğlu, TÜRGEV'i rüşvetçi bir vakıf gibi göstermiş, vakfın toplumdaki onur ve saygınlığının zedelenmesine sebebiyet vermiş ve zan altında bırakmıştır" denildi. 

Kemal Kılıçdaroğlu'nun vakfın itibarı, onur, şeref ve saygınlığına zedeleyecek ifadeler kullandığı, açıklamalarının gerçeklikten uzak, asılsız ve dayanaksız olduğu iddia edilen dilekçede, bu nedenlerle Kılıçdaroğlu'nun TÜRGEV'e 100 bin lira manevi tazminat ödemeye mahkum edilmesi istendi. 

Bahçeli'ye de tazminat davası 

Öte yandan TÜRGEV avukatlarınca, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli hakkında da manevi tazminat davası açıldı. Dava dilekçesinde, Bahçeli'nin, Ankara Spor Salonu'nda Ramazan Bayramı dolayısıyla düzenlenen parti bayramlaşmasında, vakıfla ilgili kullandığı sözlerin gerçeklikten uzak, asılsız ve dayanaksız ifadeler barındırdığı kaydedildi. 

Dilekçede, Bahçeli'nin davacı vakfa 100 bin lira manevi tazminat ödemesine karar verilmesi talep edildi. 

Bu konularda ilginizi çekebilir