CHP'de 17. Olağanüstü Kurultay

Kılıçdaroğlu 17. Olağaünüstü Kurultayı açtı. 'Delegeler, tüzüğün 9 maddesinde değişiklik talep ediyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME
ANKARA - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, yeterli çoğunluğun olduğunu ifade ederek, 17. Olağanüstü Kurultayı açtı.
Kürsüye çıkan Kılıçdaroğlu, ''17. Olağanüstü Kurultayı açıyoruz, çoğunluğumuz vardır'' diyerek sözlerine başladı.
Kılıçdaroğlu, dün görkemli bir kurultay olduğunu ifade ederek, ''Bugün de bu mütevazı salonda, yine inançla, güzellikle kurultayımızı gerçekleştireceğiz'' dedi. Kılıçdaroğlu'nun, ''ülkesi için mücadele eden, yaşamını feda eden şehitler, Mustafa Kemal ve devrimci arkadaşları için'' saygı duruşuna davet etmesinin ardından İstiklal Marşı okundu.
Divana iletilen dilekçeyi okuyan Kılıçdaroğlu, il başkanları ve delegelerin imzası olan 248 isimle, Adnan Keskin'in Divan Başkanlığı'na önerildiğini duyurdu.
Keskin, daha sonra delegelerin oy birliğiyle dünkü kurultayda olduğu gibi yeniden Divan Başkanı seçildi.
Divan Başkanlığı'nın oluşturulmasının ardından kurultay çalışmalarına başladı.

Delegeler, tüzüğün 9 maddesinde değişiklik talep ediyor.

Kılıçdaroğlu, ayrıca delegelere, "Delege arkadaşlarım, dün olduğu gibi bugün de partimiz için demokrasi ve hukuk adına tarihi bir görevle karşı karşıyayız. O nedenle saat 10.00'da Ahmet Taner Kışlalı Salonu'nda başlayacak kurultayımızda hazır bulunmanızı ve çalışmalarımız tamamlanana kadar katkınızı sürdürerek, salondan ayrılmamanızı, çalışma sonunda kucaklaşarak, il ve ilçe beldelerinize dönmenizi rica ederim" yazılı SMS gönderdi.

Kurultayın yapıldığı Ahmet Taner Kışlalı Spor Salonu'na yoğun güvenlik önlemleri dikkati çekiyor. Delegeler ve basın mensupları salona, farklı kapılardan üst araması yapılarak alınıyor. Salona muhabir ve foto muhabirleri alınırken, kameramanların girişine izin verilmiyor.

Salonun saha bölümü, tüzük komisyonu üyeleri ve basın mensupları için ayrılırken, tribünlerde ise sadece delegeler yer alıyor.

Salonun sahne bölümünde, Türk bayrağı ve CHP bayrağı ile Atatürk ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun posterleri asıldı.

Tribünlerin üstünde "Önce parti içi demokrasi, önce örgütün sesi", "CHP, Türkiye'nin teslim alınamayan tek kalesidir", "Biz kimseye kin tutmayız, kamu alem birdir bize", "Özgürlük herkesin hakkı, demokrasi bu ülkenin şartı", "Demokrasi, özgürlükler, hukukun üstünlüğü bizimle gelecek", "Taşeron değil, onurlu ve lider Türkiye", "Demokratik tüzük ile tam demokrasi", "Özgürlükler, hak ve adalet için CHP" yazılı pankartlar bulunuyor.

CHP'nin kayıtlı bin 247 delegesi bulunuyor. Kurultayın çalışmalarına başlayabilmesi için delegelerin salt çoğunluğun salonda yer alması gerekiyor.

Bu konularda ilginizi çekebilir