CHP'de 500'ün üzerinde adaylık başvurusu

CHP'de aday adaylığı başvurusu yarın sona erecek

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

CHP'de 1 Kasım'da yapılacak genel seçimler için milletvekili aday adayı olmak isteyenlerin başvuruları, yarın saat 17.00'de sona erecek.

Alınan bilgiye göre, başvuruların başladığı 31 Ağustos Pazartesiden bu yana, CHP Genel Merkezi, 500'ün üzerinde başvuru aldı.

Başvuru yapanlar arasında Türkiye'nin Musul Başkonsolosu olduğu sırada, IŞİD militanları tarafından kaçırılan ve 101 gün sonra konsolosluk personeliyle birlikte kurtarılan Öztürk Yılmaz'ın, CHP kontenjanından bulunduğu RTÜK üyeliğinden istifa eden Ali Öztunç'un ve eski Genel Başkan Deniz Baykal'ın isimleri dikkati çekti.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, "7 Haziran'daki milletvekili listesinin büyük ölçüde korunacağı"nı açıklamasının ardından, mevcut milletvekillerinin büyük bir çoğunluğu da başvurularını genel merkeze iletti.

Bazı bölgelerde merkez yoklaması yoluna gidilecek CHP'de, kontenjan adaylarının durumu ise Merkez Yönetim Kurulu (MYK) ve Parti Meclisi'nde (PM) ele alınacak.

Çok sayıda engelli vatandaş da var

CHP'nin 7 Haziran seçiminde başarısız olduğu bölgelerde, sürpriz adaylar da gösterebileceği ifade ediliyor.

Milletvekilliği aday adaylığı için başvuranlar arasında çok sayıda engelli vatandaş da bulunuyor.

Başvuruların parti genel merkezinde alındığı CHP'de, kadın ve gençlerden 2 bin 500 lira, diğer adaylardan ise 5 bin lira ödenti alınıyor. Engelli adaylardan herhangi bir ödenti talep edilmiyor.