CHP'de 7 saatlik tüzük toplantısı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, tüzük kurultayı öncesinde parti genel merkezinde milletvekillerini dinledi. Yaklaşık 7 saat süren toplantıda milletvekilleri tüzük taslağı konusundaki düşüncelerini aktardı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME
ANKARA - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, tüzük kurultayı öncesinde parti genel merkezinde milletvekillerini dinledi. Yaklaşık 7 saat süren toplantıda milletvekilleri tüzük taslağı konusundaki düşüncelerini aktardı. Milletvekilleri sözlü olarak sundukları önerilerini 23 Şubat'a kadar da tüzük komisyonuna yazılı olarak iletecek. 
CHP Genel Başkanı, 26-27 Şubat'ta yapılacak kurultay öncesinde parti genel merkezinde milletvekilleriyle buluştu. Toplantının başında Kılıçdaroğlu kısa bir konuşma yaptıktan sonra sözü Genel Başkan Yardımcısı Atila Emek'e verdi. Ardından vekiller daha önceden kendilerine gönderilen tüzük taslağı konusundaki görüşlerini aktardı. 
Edinilen bilgiye göre toplantıda, "MYK kararı ile üyelik" başlıklı 12. maddede genel başkanca önerilen kişilerin parti yararı açısından üye yazılması konusunda bazı öneriler oldu. Bazı vekiller, söz konusu kişilerin seçilme hakkı olmasını ancak süresi dolana kadar seçme hakkı olmamasını istedi. Buna gerekçe olarak da bu durumun istismar edildiğini ifade ettiler. 
Önseçim maddesi konusunda konuşan bazı vekiller de, "Genel Merkez'in elinde esneklik olsun", "Önseçim yapılacak yerlerde önseçim yapılsın", "belediye başkanlıkları konusunda sadece önseçim belirleyici olmasın, anket ve kamuoyu araştırması da yapılsın" önerilerini dile getirdi. 
Toplantıda kadın kotasının yüzde 25'den yüzde 33'e çıkartılması da talep edildi. 
Edinilen bilgiye göre Kılıçdaroğlu, vekillere, "Örgütler dinamik olsun. Gençlerin ve kadınların siyasete katılımı sağlansın. Gençleri ve kadınları kazanmamız lazım" dedi. CHP Genel Başkanı, vekillerden Meclis Genel Kurul çalışmalarına daha çok katılmalarını da istedi. 
ANKA
Bu konularda ilginizi çekebilir