CHP'de "işgal" eylemi sona erdi

Trabzon'da bir grup CHP'li gencin, partilerinin birinci sıra milletvekili adayının ön seçimsiz kontenjana tabi tutulmasına tepki amacıyla başlattığı eylem, ön seçim kararı alınması üzerine sona erdi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

CHP Genel Merkezinden gönderilen, "Trabzon'daki milletvekili adaylarının tespitinde birinci sıra için ön seçim kontenjan uygulamasının kaldırılarak 29 Mart Pazar günü ön seçim yapılacağı" kararı üzerine 8 günlük eylemlerini sona erdiren gençler, parti binasını mumlarla süsledi.

İl başkanlığına üzerinde "demokrasi, adalet, kardeşlik, saygı" gibi yazılar yazan temsili demokrasi ağacı kuran gençler, basın toplantısı düzenledi.

CHP İl Gençlik Kolları Başkanlığı görevinden istifa eden Mustafa Erdi Çakır, gençler adına yaptığı açıklamada, gereklilik halinde Cumhuriyet Halk Partisi Gençlik Kollarının neler yapabileceğini, Trabzon'dan tüm Türkiye'ye gösterdiklerini söyledi.

90-007.jpg

Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun Trabzon'dan yükselen demokrasi ve özgürlük çığlıklarına kulak verdiğini dile getiren Çakır, "Genel Başkanımız dahi ön seçime girerek bizlerin demokrasiye olan inancını katbekat artırırken örgütün öz gücünü bir kez daha ortaya koymuştur. Bu hususta Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu'na bir kez daha şükran ve teşekkürlerimizi sunuyoruz. Biz bu karardan emindik. İl başkanlığımızı günlerce önce süsledik, bugünkü demokrasi bayramını bekledik" dedi.

Bu konularda ilginizi çekebilir
chp