CHP'de "online" üyelik dönemi başladı

CHP 18. Olağanüstü Kurultayı'nda parti tüzüğüne de konulan "online üyelik sistemi" devreye kondu

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - CHP'de üyelik işlemlerini kolaylaştırmak amacıyla "online üyelik" sistemi devreye kondu. 

Alınan bilgiye göre, partinin Bilgi ve İletişim Teknolojileri Genel Başkan Yardımcılığı'nın (BİTEM) uzun zamandır üzerinde çalıştığı sistem, hayata geçirildi. 

CHP 18. Olağanüstü Kurultayı'nda parti tüzüğüne de konulan "online üyelik sistemi", bir kaç dakika içerisinde üyelik işleminin yapılmasını sağlıyor.

Sistem, CHP üyelik başvurularını ve başvuru takibini internet üzerinden yaparak sürecin kısa zamanda ve kolayca tamamlanabilmesine olanak veriyor. 

"http://uyelik.chp.org.tr" adresinden ulaşılan sistemde Siyasi Partiler Kanunu'ndaki hükümler de hatırlatılıyor. 

Buna göre, 18 yaşını dolduran, medeni ve siyasi hakları kullanma ehliyetine sahip bulunan her Türk vatandaşının siyasi parti üyesi olabileceği ancak bir partinin birden fazla teşkilat birimine üye kaydolunamayacağı vurgulanıyor. 

Başvuruda belgedeki "kişisel bilgiler", "parti bilgileri" ve diğer başvuru bölümlerinin eksiksiz doldurulması, üye olmak isteyenlerin geçerli bir adres ve kimlik numarasına da sahip olması gerekiyor.

Üyelik aidatı

Partiye üye olanların 1 ila 10 lira arasındaki aylık ödeme miktarı olan aidatlarını da yatırmaları isteniyor. Üyelik aidat ödemesi ise cep telefonu ile "Mobil Aidat Sistemi" veya kredi kartı ile yapılabiliyor.

Bu işlemlerin tamamlanmasının ardından kullanıcı, sistemin verilen bilgileri kontrol ederek açtığı formu doldurması gerekiyor. Başvuru formuna fotoğraf da ekleniyor. Formda kişinin üyeliğini takip edeceği bir başvuru numarası veriliyor. Kişi başvurusunu bu numara ile takip ediyor. 

Sahte başvuruya kanuni işlem

Başvuru adımlarının tamamı CHP Bilgi ve İletişim Teknolojileri Merkezi (BİTEM) tarafından kayıt altına alınırken, sahte başvuru yapanlar ve yanıltıcı bilgi verenler hakkında ise kanuni işlem uygulanacağı belirtiliyor.

Sistemin ana teması ise "Sadece 5 dakikanızı ayırarak CHP'ye üye olun, iktidara birlikte yürüyelim" olarak belirlendi.

Bu konularda ilginizi çekebilir