”CHP'de taşlar yerine oturdu”

Kılıçdaroğlu, Erdal İnönü için düzenlenecek anma törenine katılmak için İstanbul'a hareketinden önce Esenboğa Havalimanı'nda gazetecilerin sorularını yanıtladı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP'de taşların yerine oturduğunu söyledi.

Kılıçdaroğlu, Erdal İnönü için düzenlenecek anma törenine katılmak için İstanbul'a hareketinden önce Esenboğa Havalimanı'nda gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Bir gazetecinin, Yargıtay'ın Mehmet Haberal ile ilgili kararının sorulması üzerine, "Yargı kararıdır, herkesin saygı duyması gerekir. Gereği neyse yapılır" dedi.

"CHP'de artık taşlar yerine oturdu mu" sorusuna da Kılıçdaroğlu, "CHP'de taşlar yerine oturdu" karşılığını verdi.

Kılıçdaroğlu, daha sonra İstanbul'a gitti.

Değişim, Cumhuriyet Halk Partisi'nin ruhunda olan bir şeydir

Öte yandan Bahçeşehir Üniversitesi'nde düzenlenen SHP'nin Onursal Genel Başkanı ve eski Başbakan Yardımcısı Prof. Dr. Erdal İnönü'yü anma toplantısına katılmak üzere Ankara'dan uçakla İstanbul'a gelen Kılıçdaroğlu, Atatürk Havalimanı VIP Salonu önünde kalabalık bir partili topluluğu tarafından sloganlar ve pankartlarla karşılandı.

İzdihamın yaşandığı ve zaman zaman da arbedenin çıktığı karşılama sırasında güçlükle parti otobüsüne binen Kılıçdaroğlu, otobüsün üzerine çıkarak partilileri selamladı ve onlara hitap etti.

"Bir şeyi unutmuyoruz; günümüz birlik günü, beraber olma günü, iktidara koşma günü, Türkiye'yi kurtarma günü" diye sözlerine başlayan Kılıçdaroğlu, önemli bir değişim yaşadıklarını ifade ederek, şunları söyledi:

"Değişim, Cumhuriyet Halk Partisi'nin ruhunda olan bir şeydir. O ruhu yakaladık. Şimdi hep beraber, birlikte, tek yürek, halkla iç içe olacağız. Tarlalarda, fabrikalarda, merdiven altı atölyelerde olacağız. Herkesi kucaklayacağız ve Türkiye'yi aydınlığa çıkaracağız. Dün liderlerimizden birisi, efsane liderimiz Bülent Ecevit'i andık. Bugün bir başka liderimiz Erdal İnönü'yü anacağız. Onlar bizim çizgimizi belirlemişlerdi. Onlar halktan yana politika üretiyorlardı. Biz sonuna kadar onların arkasında olacağız. Onların izinden yürüyeceğiz ve Türkiye'yi aydınlığa kavuşturacağız.

Şunun üzerini özenle çizmek istiyorum; ayrılmayacağız, beraber olacağız, güçlü olacağız, halkı kucaklayacağız, birlik ve beraberliğimizden ödün vermeyeceğiz. Geçmişteki kavgaları bir tarafa bırakıyoruz, küskünlükleri bir tarafa bırakıyoruz. Cumhuriyet Halk Partisi'nin kapısı bütün halka açık olacaktır. Umudum sizlersiniz, umudum halktır, halkla beraber yolumuza devam edeceğiz."

"Onu indireceğim o koltuktan meraklanmasın"

Eski başbakan yardımcılarından Prof. Dr. Erdal İnönü'yü anma toplantısına katılmak üzere CHP İstanbul İl Başkanı Berhan Şimşek ve Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin ile birlikte Bahçeşehir Üniversitesine gelen Kemal Kılıçdaroğlu, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Kılıçdaroğlu, Başbakan Erdoğan'ın, referandumdan sonra CHP'nin içine kapandığı yolundaki sözlerinin hatırlatılması üzerine, Atatürk Havalimanı'ndaki karşılamayı anımsatarak, "Sayın Başbakan, bugün gelip havaalanını görseydi CHP içine mi kapandı dışarı mı açıldı daha iyi görürdü" dedi.

Bir gazetecinin, Başbakan Erdoğan'ın, "CHP'nin sürekli iç işleriyle uğraşmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdiğini" söylemesi üzerine de, "Daha iyi ya, mutluysa mesele yok. Onu indireceğim o koltuktan meraklanmasın" diye konuştu.

Batum: Farkında olsa daha tehlikeli

CHP Genel Sekreteri Süheyl Batum da Bahçeşehir Üniversitesine gelişinde aynı yöndeki soru üzerine, şunları söyledi:

"Başbakan böyle söylüyorsa sevindim. CHP'nin nasıl bir anlayış içerisine girdiğini daha anlayamamış demektir. Biz daha önce de amacımızı söyledik. CHP artık, referandum sonrasında da göstermiştir ki Türkiye'de bu kadar baskıya bu kadar inanılmaz eziyete rağmen, hala halkın çok büyük bir çoğunluğu yüzde 50'ye yakını, hatta yüzde 50'si bu baskıya itibar etmeyeceğini, bu baskıya, tehdide boyun eğmeyeceğini göstermiştir. CHP de bu kitlenin tamamının ve hatta şu anda bu baskıya boyun eğmek zorunda kalan kitlenin de oyuna talip olduğunu ve bunu alarak iktidar olacağını göstermiştir. Başbakan'ın bunun farkında olmaması, anamuhalefet partisinin bir üyesi olarak beni memnun eder. Farkında olsa daha tehlikeli olurdu."

Başbakan Erdoğan'ın, CHP'nin "kendi iç dinamiğini oturtamamış, parti içi muhalefetle uğraşan parti" durumunda olduğu yolundaki sözleri üzerine de "Başbakan'ın bizim partimiz hakkında ne düşündüğü, beni çok ilgilendirmiyor" diyen Batum, şöyle devam etti:

"Başbakan, Türkiye'de insanları nasıl yoksullaştırdığını nasıl kadınların iş gücüne katılımında 134 ülke arasında 131'inci yaptığını, nasıl Türkiye'yi, 'Dünyanın 17. büyük ekonomisi yaptım' derken, servetin kişiler arasındaki dağılımında 54. ülke konumuna düşürdüğünü anlatsın. Sonra da CHP'nin iç işlerine karışsın. Tabii ki Başbakan'a, başbakan olarak saygımız sonsuz, ama bir siyasetçi olarak şahsen beni çok ilgilendirmiyor."

Bu konularda ilginizi çekebilir