CHP'de yeni MYK açıklandı

Mehmet Bekaroğlu Tanıtım ve Halklar İlişkiler, Enis Berberoğlu ise İletişim ve Medya İle İlişkilerden sorumlu genel başkan yardımcılıklarına getirildi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 5-6 Eylül'de gerçekleştirilen 18. Olağanüstü Kurultay'ın ardından, yeni seçilen Parti Meclisi (PM) üyelerinden, Merkez Yönetim Kurul'nu (MYK) belirledi.

Buna göre, Mehmet Bekaroğlu Tanıtım ve Halklar İlişkiler, Enis Berberoğlu ise İletişim ve Medya İle İlişkilerden sorumlu genel başkan yardımcılıklarına getirildi.

Gürsel Tekin ise yeniden genel sekreter olarak görevlendirildi.

Genel başkan yardımcılıklarının dağılımı ise şöyle oldu:

-Tekin Bingöl: Parti Örgütü ve Örgüt Yönetimleri ve Yurt Dışı Örgütlenmeler

-Haluk Koç: İdari ve Mali İşler

-Bülent Tezcan: Seçim ve Hukuk İşleri

-Seyhan Erdoğdu: Parti İçi Eğitim

-Sezgin Tanrıkulu: İnsan Hakları

-Veli Ağbaba: Yerel Yönetimler

-Yakup Akkaya: Meslek Kuruluşları, İşçi Sendikaları ve Diğer Sivil Toplum Kuruluşları

-Faik Öztrak: İşveren Sendikaları ve Kuruluşları

-Selin Sayek Böke: Ekonomi Politikaları

-Burhan Şenatalar: Sosyal Politikalardan

-Şafak Pavey: Doğa Hakları

-Sencer Ayata: AR-GE Bilim, Yönetim Platformu

-Ercan Karakaş: Kültür, Sanat Platformu.

 CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Merkez Yönetim Kurulu'na (MYK) 4 yeni ismi aldı.

Kılıçdaroğlu, 22-23 Mayıs 2010'da yapılan ve genel başkanlığa seçildiği 33. Olağan Kurultay'dan bu yana yedinci kez MYK'da değişiklik yapmış oldu. 

Son değişiklikle, MYK'da görev alan yeni isimler Enis Berberoğlu, Mehmet Bekaroğlu, Selin Sayek Böke ve Ercan Karakaş oldu.

PM'ye giremeyen Emel Yıldırım'dan boşalan İletişim, Tanıtım, Basın ve Halkla İlişkilerden sorumlu genel başkan yardımcılığı görevi ikiye ayrılırken; İletişim ve Medya İle İlişkileri Enis Berberoğlu'na, Tanıtım ve Halkla İlişkiler ise Mehmet Bekaroğlu'na bağlandı.

Faik Öztrak'ın yürüttüğü Ekonomi Politikalarından sorumlu genel başkan yardımcılığına ise Türk Tabipleri Birliği'nin eski genel başkanlarından merhum Füsun Sayek'in kızı Selin Sayek Böke getirildi. Öztrak ise İşveren Sendikaları ve Kuruluşlarından sorumlu oldu.

Sencer Ayata yönetimindeki AR-GE Bilim, Yönetim ve Kültür Platformundan sorumlu genel başkan yardımcılığı da ikiye ayrılırken; AR-GE Bilim Yönetim Platformu Ayata'ya, Kültür-Sanat Platformu ise Ercan Karakaş'a bağlandı. 

Tekin Bingöl'ün sorumluluğundaki Parti Örgütü ve Örgüt Yönetimlerinden sorumlu genel başkan yardımcılğına ise Yurtdışı Örgütlenmeler eklendi.

Yakup Akkaya'nın yürüttüğü İşçi ve Memur Sendikaları, Emekliler ve Emek Bürolarından sorumlu genel başkan yardımcılığının adı ise; "Meslek Kuruluşları, İşçi Sendikaları ve Diğer Sivil Toplum Kuruluşları" olarak değişti.

12 kişi MYK'daki yerini korudu

Yeni MYK'da, Genel Sekreter Gürsel Tekin ile genel başkan yardımcıları Tekin Bingöl, Haluk Koç, Bülent Tezcan, Seyhan Erdoğdu, Sezgin Tanrıkulu, Veli Ağbaba, Yakup Akkaya, Faik Öztrak, Burhan Şenatalar, Şafak Pavey ve Sencer Ayata görev almaya devam etti. 16 kişilik yeni MYK'da 3 kadına yer verildi.

Genel Başkan Yardımcıları Aytun Çıray, Emel Yıldırım, Erdoğan Toprak, Faruk Loğoğlu ve Emrehan Halıcı'ya ise yeni MYK'da görev verilmedi.

Halıcı'nın yürüttüğü Bilgi ve İletişim Teknolojilerinden sorumlu genel başkan yardımcılığına atama yapılmadığı belirtildi.

Kılıçdaroğlu, son olarak 8 Mayıs 2014'te mevcut PM üyeleri arasından MYK'yı belirlemişti.

Bu konularda ilginizi çekebilir