CHP'den kedi Şero 'imzalı' genelge

Partinin kedisi 'Şero'nun imzasıyla yayımlanan Hayvan Hakları Genelgesi'nde, CHP'li belediyelerden hayvan haklarını önceleyen iyileştirmeler yapmaları istendi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA  - CHP'de, Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, Genel Sekreter Gürsel Tekin ve partinin kedisi Şero'nun imzasıyla yayımlanan genelgede, CHP'li belediyelerden hayvan haklarını önceleyen bazı iyileştirmeler yapmaları istendi.  CHP Basın Birimi'nden yapılan yazılı açıklamada, "CHP Genel Başkan Yardımcısı Ağbaba, Genel Sekreter Tekin ve CHP'nin kedisi Şero tarafından imzalanan" Hayvan Hakları Genelgesi hazırlandığı bildirildi. 

"Şero'nun 'uygundur' imzasıyla" gönderilen genelgenin, 4 Ekim Dünya Hayvan Hakları Günü dolayısıyla tüm CHP'li Belediyelere iletildiği belirtilen açıklamada, genelgede şunların yer aldığı kaydedildi:

"Sayın belediye başkanlarımız, ekolojik sistemin bizler gibi birer üyeleri olan sokak hayvanlarının yaşam haklarının korunması ve yaşam kalitelerinin yükseltilmesi açısından yerel yönetimlere önemli sorumluluklar düşmektedir. Sokak hayvanlarının rehabilitasyonu kadar yaşadıkları alanlarda vatandaşlarla uyum içinde yaşamaları için gereken tüm önleyici ve koruyucu eylem ve mekanizmalardan bizler sorumluyuz. Bu bilinç ve farkındalıkla CHP'li belediyeler olarak olması beklenenden daha fazla çalışmamız gerekmektedir. Sokakta yaşayan hayvan nüfusunun fazla olması, belediye hizmetlerinin ve imkanlarının yetersizliği ve diğer sosyal meselelerin önceliği gibi bir takım nedenlerden ötürü kimi yanlış ve eksik uygulamalar, vatandaşlarımız ve sivil toplum örgütlerimiz tarafından sıkça dile getirilmektedir. Planlı ve programlı birkaç adımla bu sorunların çözümlenebileceğini başarılı belediyelerimizin çalışmalarından görmekteyiz."

Hayvanları Koruma Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun tasarısıyla belediyelere de bu konuda yetki ve sorumluluk verildiği dikkat çekilen genelgede, belediyelerde veteriner işleri müdürlüğü kurulması, veteriner sayısının artırılması,  hayvan barınaklarının koşullarının Avrupa standartlarına getirilmesi,  kentlerin uygun yerlerine suluk ve yem makinelerinin yerleştirilmesi gibi  hayvan haklarını önceleyen bazı iyileştirmelerin yapılması istendi.

Genelgede, "Bir kentin sokak hayvanları sizden kaçmıyorsa orada yaşayan komşularınız güzel insanlardır" sözünden referansla hareket etmenin önemine de değinildi.

Bu konularda ilginizi çekebilir