CHP'den petrol iddialarına meclis önergesi

CHP, Rusya'nın petrol iddialarının araştırılması için meclise önerge verdi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

CHP, "IŞİD'in kontrolündeki bölgelerden Türkiye'ye yasa dışı yollardan petrol getirildiği" iddialarının araştırılmasını istedi.

CHP İstanbul Milletvekili İlhan Cihaner ve arkadaşlarının imzasıyla hazırlanan araştırma önergesi Meclis Başkanlığı'na sunuldu. 

Önergede, "Son günlerde batı basınının ve özellikle Rusya Federasyonu'nun resmi makamları aracılığıyla, IŞİD'in kontrolündeki bölgelerden Türkiye'ye yasa dışı petrol sevkıyatı yapıldığı, elde edilen gelirin IŞİD'in faaliyetlerinin finansmanında kullanıldığı"nın iddia edildiği belirtilerek, bu konuda Meclis Araştırması açılması istendi. 

Türkiye ve Rusya arasında yaşanan gelişmeler ve ardından yapılan açıklamalar ile ortaya atılan iddialara yer verilen önergenin gerekçesinde, şunlar kaydedildi:

"Rusya Federasyonu resmi makamlarınca yapılan ve yapılacak açıklamalar ülkemizi uluslararası alanda ciddi sorunlarla karşı karşıya bırakacaktır. Kurulacak bir araştırma komisyonu, olayların birçok boyutunu gözler önüne serecektir. İddialar doğru değil ise en üst düzeyde yanıt verilmiş olacak, doğru ise olası çözüm önerileri ortaya konulacaktır. Her halükarda bu iddiaların araştırılmamış olması ülkemizi daha çok yıpratacaktır."