CHP'li Aygün: Dilerim çözüm olur

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün, çözüm sürecine ilişkin, "Ben devam ettiğini çok sanmıyorum. Ama dilerim çözüm olur" dedi.

Aygün, Meclis'te Kandıra cezaevinde hükümlü Abdullah Kalay'ın eşi Güler Kalay ve Sevcan Dönmez'in annesi Zeynep Dönmez ile basın toplantısı düzenledi.

Kalay'ın kalbinin yüzde 30'unun çalıştığına dair rapor olmasına rağmen cezaevinde yatabileceğine karar verildiğini, Dönmez'in ise hem gardiyanlar  hem cezaevinde kaldığı koğuştaki arkadaşları tarafından saldırıya uğradığnı, sağ gözünün kapandığını iddia etti.

Dönmez'in cinayetten yatan bir hükümlü olduğunu belirten Aygün, "Adli tutuklularla  ilgili daha fazla duyarlılık göstermemiz lazım.  Çünkü Türkiye'de herkes adli hükümlü olabilir. Suç işlemek mümkün. Türkiye'de şartlar çok uygun" dedi.

Sevcan Dönmez'in annesi Zeynep Dönmez, cezaevinde oğlunun yaşadıklarını anlatırken, konuşmasının bir bölümünü Kürtçe yaptı ve "Beni düşünün, el uzatın. Başbakan'a sesleniyorum, CHP'ye sesleniyorum, milletvekilerine sesleniyorum" dedi. 

Dönmez'in konuşmasını Aygün, tercüme etti. 

Aygün, gazetecilerin, çözüm sürecinin devam edip  etmediğine yönelik sorusu üzerine, şunları söyledi:

"Ben devam ettiğini çok sanmıyorum. Ama dilerim çözüm olur. Yani neyin çözümü onu da anlamıyorum. Şu an Suriye'ye  yönelik bir emperyalist saldırı hazırlığı var. Ortadoğu'da  bütün halklar şu an tehlike altında,  Kürt sorunu nasıl çözülecek? Suriye'de bu kadar kan dökülürken Davutoğlu neredeyse kuşanıp  savaşa gitme hazırlığı yaparken, Kürt sorunu nasıl çözülecek? Ben hiç samimi bulmuyorum. Bence bir tiyatro oynanıyor."